CHP'li belediyeden, kadın çalışanlara 8 Mart izni ve bir maaş ikramiye

Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın çalışanlarına 1 gün izin ve 1 maaş ikramiye verecek.

GÜNDEM 08.03.2017, 15:23 08.03.2017, 15:23
CHP'li belediyeden, kadın çalışanlara 8 Mart izni ve bir maaş ikramiye

Toplu iş sözleşmesi gereği CHP'li Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın talimatıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlar izinli sayıldı. Belediyenin kadın çalışanları, toplu iş sözleşmesi gereği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde izinli sayılacak. Maltepe belediyesinin duyurusuna göre, bir maaş ikramiye de alacak olan kadınlar için belediye ayrıca muhteşem bir şölene hazırlanıyor. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ve belediyedeki kadın çalışanların katılacağı etkinlik, 19.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kadınların toplumda sıkışmışlığını konu alan “Uyanış” adlı tiyatro oyununun sahneleneceği gecede, müzik dinletisi de yapılacak. Tiyatro sonrası Safa Zakir, Arzu, Gülay ve Serkan Boran sahne alacak. 

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediyede 593 kadın çalışan bulunduğunu belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, toplumsal eşitlik açısından kadına pozitif ayrımcılık ilkesi ile pek çok adım attık. Küçük adımlarla büyük toplumsal değişimlere katkı sunabileceğimize inanıyorum. Bu anlamda belediyemize ve Maltepe’ye yıllardır hizmet üreten, emekçi kadınlar bu uygulamayı çoktan hak etmişti. Temennim erkek egemen sistemde her türlü, sömürüye ve yaşam hakkı gaspına maruz kalan tüm kadınların özgürce yaşamasıdır. Toplumsal duyarlılık, bilinç ve dayanışma ile bunun aşılabileceğini düşünüyorum” dedi.

 

 

Yorumlar (0)