CHP'li Adıgüzel, İstanbul Üsküdar'da hilafet çağrılarının yapıldığı mitingi Meclis gündemine taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Mitingde hilafet çağrılarının yapılacağından haberiniz var mıydı?” diye sordu.

GÜNDEM 15.12.2016, 11:40 15.12.2016, 11:40
CHP'li Adıgüzel, İstanbul Üsküdar'da hilafet çağrılarının yapıldığı mitingi Meclis gündemine taşıdı

Üsküdar’daki mitingde “Irak, Mısır ve Suriye’de bu kanlı zillete düşmüş günlerden kurtulmamız için en kısa zamanda İslam birliğini tekrar tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz. ‘Ey müminler, toparlanın, Allahın ipine sımsıkı sarılın, ayrılığa düşmeyin’ emrini yerine getirmediğimiz sürece İslam dünyasından, zulüm, kan, gözyaşı asla eksik olmayacaktır” şeklinde yapılan anonslarla halka açık hilafet çağrılarında bulunulduğunu ifade eden Adıgüzel, miting ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

 

“Hilafet Çağrısı Yapılacağından Haberiniz Var Mıydı?”

 

Mitingde yapılan hilafet çağrılarının, Anayasal bir suç teşkil ettiğini belirten Adıgüzel, Anayasal bir suç teşkil eden söz konusu mitingde, Üsküdar Belediyesi’nin kaynaklarının kullanıldığı iddia edilmektedir. Hilafet çağrıları ile devletin laik yapısını ortadan kaldırmaya teşebbüs eden söz konusu mitingde, kamu kaynaklarının kullanılması kabul edilemez” dedi.

 

 Adıgüzel, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

-          Söz konusu miting ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

 

-          Miting kimler tarafından organize edilmiştir?

 

-      Yapılan mitingde gerçekleştirilen konuşmanın ve önergeye konu olan anonsun amacı nedir? Mitinge yönelik olarak Bakanlığınıza bağlı Kaymakamlık ve/veya Üsküdar Emniyet Müdürlüğünden alınmış herhangi bir izin söz konusu mudur? Böyle bir izin alındı ise, mitingin içeriğinde hilafet çağrısı yapılacağı yetkili mercilere iletilmiş midir?

 

-       Mitingde, Halifemizi seçmeliyiz” şeklinde halka yönelik açık hilafet çağrılarında bulunan kişi veya kişilerin kimliği tespit edilmiş midir? Anayasal bir suç işleyen bu kişi veya kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

 

-        Kamuoyuna ve medyaya yansıdığı üzere, Üsküdar Belediyesi’ne ait kaynakların mitingde kullanıldığı iddiası doğru mudur? Bu iddiaların araştırılması için herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Eğer başlatılmadıysa, bunun gerekçesi nedir?

 

-          Mitingde, belediyeyi temsilen herhangi bir yetkili katılmış mıdır? Eğer katılım gerçekleştiyse, mitingde hilafet çağrıları yapılması üzerine herhangi bir uyarıda bulunmuş mudur?

 

-         İktidar partisinin temsilcilerinin laiklik karşıtı söylemlerinin, bu tür anayasal suçları teşvik ettiğini düşünüyor musunuz? İçişleri Bakanı olarak, söz konusu hilafet çağrıları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar (0)