CHP'DEN ÖĞRETMENLERE MÜJDE!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, öğretmenler için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapilmasi Hakkında ilişkin TBMM'ye bir kanun teklifi sundu.

GÜNDEM 23.11.2018, 10:48 23.11.2018, 10:48
CHP'DEN ÖĞRETMENLERE MÜJDE!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, öğretmenler için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapilmasi Hakkında ilişkin TBMM'ye bir kanun teklifi sundu.

 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifiyle öğretmenlerin ek göstergesinin 3000'den 3600'a çıkarıması gerektiğini söyledi.

 

İşte o kanun teklifin gerekçesi:

657 sayılı Devlet Memurlan Kanunu'na ekli I ve II sayılı cetvelde Devlet memurlarının hizmet sınıflarına  göre  mali haklar  açısından  farklı ek  gösterge  rakamları belirlenmistir.  Bu cetvellerde öğretmenlerin ek göstergesi 3000'dir. Emeklilik kesenekleri de bu oran üzerinden hesaplanmaktadır. Ancak, öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600'e çıkartılması emekliliklerinde büyük oranda fayda sağlayacaktır. 3600 ile 3000 ek gösterge üzerinden emekli olanlar arasinda ciddi emekli maaş farkı bulunmaktadır.

Yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan öğretmenlerin maaşlarında büyük oranda azalma meydana gelmektedir. Fiilen görev yapılan süre içerisinde verilen ek ders ücretleri ve ek ödemeler, emekli keseneklerine yansıtılmadığı ve emeklilikte ek ders ücreti de alınmadığı icin  emekli oIan  bir öğretmenin  aldığı maaş ile görev yapan  öğretmenin  aldığı  maaş arasındaki fark büyüktür. Bu ücret farkı sebebi ile pek çok öğretmen emekliliği hak etmiş olmalarına rağmen emekli olamamaktadır.

Bu bağlamda, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar da dikkate alınarak, yaşanan mağduriyetin giderilmesi amacıyla öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması için gerekli düzenlemenin yapılmasi adına bu kanun teklifini hazırlama zarureti hasıl olmustur. 

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na ekli I ve II sayılı cetveldeki öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2-Bu kanun yayın tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3-Bu kanun hükümleri Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülür.

Yorumlar (0)