CHP’DEN FETÖ ÇIKIŞI: “HERKES HESAP VERMELİ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kırmızı dosya göstererek CHP’ni FETÖ ile ilişkisi olduğunu iddia etmişti. CHP'den yanıt geldi: "Tekin, FETÖ’ye, parsel parsel arazi verenlerin yüzü kızarmıyor, bir de milleti FETÖ’cülükle suçluyorlar” diye konuştu.

GÜNDEM 05.11.2022, 12:48
CHP’DEN FETÖ ÇIKIŞI: “HERKES HESAP VERMELİ”

AKP'nin Gülen cemaatine zamanında; 934 kamu arazisi, 109 yurt ve 23 sağlık kuruluşu kurma izni verdiğini hatırlatan Tekin, "Süleyman Soylu, FETÖCÜ arıyorsa önce görev yaptığı iktidarın Bakanlar Kuruluna dönüp bakacak. Fetöcü 104 vakfa kamu yararı statüsü verilmiş. Hepsinin altında bu iktidarın imzası var." Dedi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Elimizde resmi makamlar tarafından hazırlanan bir rapora göre, Türkiye’nin her şehrinde FETÖ’cülere özel okul kurulması için toplam 934 kamu arazisi peşkeş çekilmiş, bu okullar eliyle terör örgütüne maddi kaynaklar aktarılmış ve militanlar yetiştirilmiş. Bu okulların hepsinin altında iktidarın imzası var” diyen Tekin, şöyle devam etti:

KHK ile kapatılmadan önce bu taşınmazları bu yapıya kim tahsis etti? Söz konusu taşınmazları bu yapıya tahsis eden Bakanın, Belediye Başkanının, kurum-kuruluşlar ve sorumlularının adı nedir? Bu taşınmazlardan bağış adı altında ücretsiz tahsis edilen var mı? Bağış yapılmadıysa tahsis ücreti nedir? Yapılan bu tahsisler kaç yıllığına, hangi illerde ve hangi tarihlerde yapıldı? 2 bin 341 adet taşınmazın listesindeki eğitim kurumlarına ve hastanelere teşvik kredisi verildi mi? Verildi ise yıllara göre, her okul ve hastaneye verilen teşvik miktarı ne kadardır? Sayın Bakan bu soruların yanıtlarıyla da ilgilenirse çok memnun olacağız. Çünkü bu sorulara dair şeffaf bir araştırma ve tespit çalışmasının yapılması Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası açısından da hayati öneme sahip olacaktır.

Özelikle FETÖ'cüler vakıflar eliyle örgütlenerek, anayasal düzeni yıkmak için çalıştılar diyen CHP’li Tekin,  İktidar da onların faaliyetlerine destek oldu. Diğer bir örnek ise toplamda FETÖ'cü 1125 adet dernek kurulmuş, bunların hepsinin izinlerini de bu iktidar verdi. Yine FETÖ'cülere ait Ankara'da 7, Bursa'da 2, İstanbul'da 4 ve Urfa'da 10 sağlık kuruluşu kurulmasına bu iktidar izin vermiş, yardım etmiştir.

Gürsel Tekin, “FETÖ’ye 55 milyar dolarlık arsa verenler, şirketlerini destekleyenler, vakıflar kurup bu vakıflara kamu yararı statüsü kazandıranlar nerede? Bir tanesine soru soruldu mu? Devletin resmi belgeleri ortada. İş bu noktaya geldiyse yüzde 90 sorumlusu AKP’dir. Böyle büyük bir para Fetö’ye akarken izin verenler, ayrıcalıklı imar planları yapanlar, şirketlerinden, derneklerinden çıkmayanlar, bankasını destekleyenler, yönetenler başköşede. Gariban içeride. Durum bundan ibaret. FETÖ ile mücadele edecekseniz CHP ile uğraşmaktan vazgeçin Sayın Bakan. CHP perdesiz ev gibidir. Siz önce parayı, imarı ve ihaleleri takip edin. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere bakın, istihbarata gerek yok” ifadelerini kullandı.

FETÖ’ye, bulaşmış olan herkese sıra gelecek. Bakan da olsa gelecek. Vekil de olsa gelecek. Hesabını kimi şimdi, kimi sonra verecek. Bunun başka yolu yok. FETÖ, tamamen temizlenmeli, herkes hesabını vermelidir. Devletin kurumları araştırsın, suçu olan yargılansın. Herkese işleyen hukuk sistemi bu kişilere de işlemeli. Kimin suçu varsa yargılansın.” Dedi

Yorumlar (0)