CHP’DEN ERDOĞAN’A “FINDIK” ÇAĞRISI: “ORDU’DA KÜRSÜDEN MASALLAR ANLATIP SARAYINIZA GÖNMEYİN”

Torun, “Ordu’ya geldiğinizde, kürsüden masallar anlatıp sarayınıza dönmeyin. Fındıkta 4 doların altındaki bir fiyatı kabul etmiyoruz. Bu fiyat üreticinin hakkıdır, sakın ola ki üreticinin hakkını yemeyin” dedi. Torun, “Artık iktidardan gidiyorsunuz ve bu yıl fındık fiyatını son kez açıklıyorsunuz. 20 yıldır üreticiyi mağdur ettiniz, bari bu yıl kul hakkına girmeyin” diye konuştu.

GÜNDEM 28.07.2022, 11:12
CHP’DEN ERDOĞAN’A “FINDIK” ÇAĞRISI: “ORDU’DA KÜRSÜDEN MASALLAR ANLATIP SARAYINIZA GÖNMEYİN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, hafta sonu Ordu’ya gelerek fındık fiyatlarını açıklayacağını söyleyen Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Torun, “Ordu’ya geldiğinizde, kürsüden masallar anlatıp sarayınıza dönmeyin. Fındıkta 4 doların altındaki bir fiyatı kabul etmiyoruz. Bu fiyat üreticinin hakkıdır, sakın ola ki üreticinin hakkını yemeyin” dedi. Torun, “Artık iktidardan gidiyorsunuz ve bu yıl fındık fiyatını son kez açıklıyorsunuz. 20 yıldır üreticiyi mağdur ettiniz, bari bu yıl kul hakkına girmeyin” diye konuştu.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Torun şu açıklamalarda bulundu:

MASALLAR ANLATIP SARAYINIZA DÖNMEYİN

“Erdoğan hafta sonu Ordu’ya geleceğini ve fındık fiyatını açıklayacağını söyledi. Erdoğan’a tavsiyemiz şudur: Ordu’ya geldiğinizde, kürsüden masallar anlatıp sarayınıza dönmeyin. Fındık üreticisinin feryadını iyi dinleyin. Kürsüden partimize hakaret edeceğinize, Ordu halkının sıkıntılarına kulak verin.

4 DOLAR ÜRETİCİNİN HAKKIDIR

Fındıkta 4 doların altındaki bir fiyatı asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu fiyat üreticinin hakkıdır, sakın ola ki, bu sezon da üreticinin hakkını yemeyin. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne talimatı verin, hazırlığınızı yapın, üreticimizi yabancı şirketlerin insafına terk etmeyin. ‘Bay Kemal’in ağzına bakıp rakam açıklamayız’ diyorsunuz. Ama şunu unutmayın: Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı bu milletin sesidir. Genel Başkanımızın istediği rakam da üreticinin hakkıdır.

SON KEZ AÇIKLAYACAKSINIZ, KUL HAKKINA GİRMEYİN

Bu rakam 5’li çetelere verdiğiniz desteğin binde biri bile değildir. 4 doların altında bir fiyat vermek, kul hakkı yemektir. Artık iktidardan gidiyorsunuz ve bu yıl fındık fiyatını son kez açıklıyorsunuz. 20 yıldır üreticiyi mağdur ettiniz, bari bu yıl kul hakkına girmeyin.”

Yorumlar (0)