CHP POLİS KATİLİ HİZBULLAHÇILARIN KAÇIŞINI MECLİSE TAŞIDI

Diyarbakır’da kendisini takip eden polis Mehmet Zengin’i şehit eden Yunus Aysu ile hücre evine düzenlenen baskında özel harekat polisi Adem Bayrakçı’yı şehit eden Cuma Güzel’in yeniden yargılama talebi üzerine 2019 seçimleri öncesi serbest kaldıkları ortaya çıktı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu Meclis Gündemine taşıdı.

GÜNDEM 22.04.2022, 13:39
CHP POLİS KATİLİ HİZBULLAHÇILARIN KAÇIŞINI MECLİSE TAŞIDI

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Emek Caddesi üzerinde 21 Ekim 2000 tarihinde Mehmet Kaya adında başka bir teröristle buluşmaya giderken kendisini takip ettiğini anlayarak üzerindeki silahla istihbaratçı polis Mehmet Zengin'i şehit eden Hizbullah tetikçisi Yunus Aysu ile 12 Ekim 2000’de saklandığı hücre evine yapılan operasyonda özel harekat polisi Adem Bayrakçı'yı şehit eden terörist Cuma Güzel yargılandıkları Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunarak yeniden yargılanma talebinde bulundu. İki Hizbullahçının talepleri ayrı ayrı ele alındı ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerine iki gün kala 29 Mart'ta tahliye edildikleri ortaya çıktı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Diyarbakır’da polis memurları Mehmet Zengin ve Adem Bayrakçı’yı şehit eden Hizbullahçılar Yunus Aysu ve Cuma Güzel’in 2019 yılında dava 10 yıl içinde karara bağlanmadığı için sessiz sedasız serbest kaldığının ortaya çıktığını belirterek “Bahsi geçen her iki Hizbullahçı da yurt dışına kaçmış veya kaçırılmıştır. Bu iki teröristi kim ya da kimler serbest bıraktı, ortaya çıkartılması gerekiyor. Bu teröristlerin birileri tarafından korunduğu çok açık” dedi.

Alpay Antmen önergesinde şunları sordu;

Polis memuru Mehmet Zengin ve Adem Bayrakçı’yı şehit eden Hizbullah Terör Örgütü üyeleri Yunus Aysu ve Cuma Güzel’in davaları neden karara bağlanmamıştır? Kim ya da kimler bu teröristleri serbest bırakmıştır? 

Teröre karşı mücadele eden polis memurlarımızı şehit ettikleri sabit olan; terör örgütü üyesi oldukları apaçık ortada olan Yunus Aysu ve Cuma Güzel’le ilgili hüküm neden verilememiştir? Kimler ya da kim buna engel olmuştur?

Polislerimizi şehit ettikleri ispatlanmış olan Yunus Aysu ve Cuma Güzel nasıl ve ne şekillerde yurt dışına kaçmış veya kaçırılmışlardır?

Bu konuyla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Bu terör örgütü üyelerinin bulunması için gerekli uluslararası girişimler başlatılmış mıdır? Bu kişilerin hangi ülkede oldukları belli midir?

Yorumlar (0)