CHP PM seçimlerinde en çok oyu alan genç Pınar Uzun oldu

CHP'de 37. Olağan Kurultay sonrasında Parti Meclisi'ne giren isimlerden biri de mevcut PM Üyesi Pınar Uzun oldu.

GÜNDEM 28.07.2020, 19:07 28.07.2020, 19:28
CHP PM seçimlerinde en çok oyu alan genç Pınar Uzun oldu

CHP Tüzüğü'ne göre; PM'ye seçilen adaylarda yüzde 33 cinsiyet kotası, yüzde 20 de gençlik kotası uygulanıyor. Bu nedenle CHP'de 10 kişi cinsiyet ve gençlik kotası nedeniyle Parti  Meclisi'ne girdi.
CHP Parti Meclisi seçiminde gençler arasında en fazla oyu alarak Parti Meclisi'ne giren isim ise Pınar Uzun oldu. Pınar Uzun, Parti Meclisi seçimlerinde  476 oyla en gençler arasında ilk sırada yer aldı.

PINAR UZUN KİMDİR?

1991 yılında İstanbul'da doğan Pınar Uzun, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İktisat Bölümü'nde tamamlamış olup, kayıt dışı ekonomi ve despotik emek rejimleri üzerine araştırmalarını sürdürmektedir. 

2006 yılında CHP Kadıköy ilçe örgütünde aktif olarak başladığı siyasi yaşamında, Öğrenci Örgütlenmelerinden Sorumlu Gençlik Örgütü Başkan Yardımcılığı görevinin ardından, Kadıköy Gençlik Örgütü Başkanlığı görevini ifa etmiş bulunmaktadır. 

Dezavantajlı çocuklar adına gönüllü çalışmalar yürüten Uzun, örgün eğitime tâbi bazı öğrenci gruplarına ve görme engelli çocuklara yönelik gönüllü öğretmenlik yapmakta olup, fırsat eşitsizliğine karşı organize edilen sosyal projelerde de faaliyet yürütmektedir. 

12 yıl boyunca ara vermeden sürdürdüğü gençlik örgütlenmesine dönük pratikleri ve kadınların toplumsal, siyasal, iktisadi mücadelesini merkeze alan siyasi faaliyetlerine Parti Meclisi Üyesi olarak devam etmektedir.

Yorumlar (0)