CHP Maranki'ye suç duyurusunda bulunacak

Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin, “Umudumuz 25 Haziran’dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa” sözleri sosyal medyada yoğun tepkiye neden oldu. CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer başta olmak üzere çok sayıda kişi Maranki hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

GÜNDEM 24.05.2018, 16:15 24.05.2018, 16:15
CHP Maranki'ye suç duyurusunda bulunacak

Birçok kişi Maranki’nin bu sözlerine tepki gösterirken, bazı tanınmış kişiler de söz konusu ifadelere ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını yazdı.

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tur Yıldız Biçer de hesabından yaptığı paylaşımla “Belgrad Ormanı’nda ağacın dibine talim şeylerimizi gömdük” diyen A. Maranki hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlarından bugün suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

“ERGENEKON KUMPASÇILARI GİBİ…”

CHP’den Milletvekili aday adayı olan Avukat İrem Çiçek de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ergenekon davasında silahları gömdüler suçlamaları sonrası kendi gömdükleri silahları bulan kumpasçıların ‘silahları ormana gömme’ alışkanlığı devam ediyor” diyerek Maranki’nin bu itirafı sonrası suç duyurusunda bulunacağım” diye yazdı.

 

“SAVCILAR GEREĞİNİ YAPACAK MI?”

Ünlü televizyon programcısı İrfan Değirmenci de twitter hesabından, “Cumhuriyet Savcıları, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden Âhmet Maranki’ye ve Akit TV’ye gereğini yapacak mısınız?” diye yazdı.

NE DEMİŞTİ

Akit TV'de yayınlanan ‘Bilgi Savaşları' adlı programa katılan Maranki, siyasi gündemi değerlendirirken, “Bizim şayet aksi olursa gidecek hiçbir yerimiz yok. Ben onun için, Umudum Kaf Dağı'nın arkası 25 Haziran'dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı'nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık, ‘Bismillahirrahmanirrahim' diyeceğiz…” ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar (0)