CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban oldu

649 delegenin oy kullanacağı kongrede mevcut İl Başkanı Semih Balaban ve İl gençlik Kolu Başkanı Gülşah Durbay yarıştı.

GÜNDEM 23.02.2020, 17:40 23.02.2020, 19:55
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban oldu

Kongreye CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP eski milletvekili Hasan Ören, ilçe başkanları, oda temsilcileri, delegeler ve üyeler katıldı.

Pelin Çalışkanelli'nin haberine göre; Salona girişinde coşkulu tezahüratlarla karşılanan Semih Balaban’ın çarpıcı konuşması sık sık sloganlar ve alkışlarla kesildi.

CHP Manisa 37. Olağan İl Kongresinde 2 adaylı yarışta mevcut il başkanı ve il başkan adayı Semih Balaban’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Konuşmasına “Demokrasi yarışı bayrak yarışıdır” diyerek başlayan Balaban  rakibi İl Gençlik Kolu Başkanı Gülşah Durbay’a da teşekkür etti.

CHP nin masa başında kurulmadığını, ülke kuran parti olduğunu belirten Balaban “ İlk kongremiz Sivas kongresidir, CHP Kuvayı Milliye’nin devamıdır” sözleriyle devam etti.

“Yaşadığımız süreçte bir Genel Başkan problemi yoktur” diyen Balaban; Genel merkezin Manisa’yı Manisalılar’a bırakması gerektiğini ve bunu Genel Merkezde de söyleyeceklerini 17 ilçe başkanının da buna şahit olacağını belirtti.

Balaban “Emeğin karşılığının, bir kişinin iki dudağının arasında değil, örgütün ve delegenin özgür iradesinde olduğunu” dile getirdi.

“Kimse Delegemize Ayar Veremez”

Balaban konuşmasında ,ne İstanbul’un ne de Ankara’nın delegelere ayar veremeyeceğini kişi siyaseti yapmadıklarını halk ve örgüt siyaseti yaptıklarını, kimsenin kişi siyaseti yapmaması gerektiğini söyledi.

“Ön Seçim İsteyenlerin Kişisel Beklentisi Olmaz”

Ön seçim isteyen kimsenin kişisel beklentisi yoktur diyen Balaban “Çünkü sandığın ne yapacağı belli olmaz, algı operasyonlarıyla seçim kazanılmaz. Seçim tabanla ve örgütle  kazanılır” dedi.

17 ilçe başkanının özgür iradesine kimsenin ipotek koyamayacağını dile getiren Balaban, CHP nin tabandan tavana birlik beraberlik içinde olarak, AKP faşizmine karşı birlikte savaşacağını ve AKP iktidarına son vereceklerini  söyledi.

“Bizim aklımızla dalga geçmesinler”

CHP Manisa İl Başkanı Balaban,”biz CHP’liler, solcular, sosyal demokratlar 40 yıldır Fetö’nün terör örgütü olduğunu söylerken bizlere karşı çıkıp Fetö’yü savunanlar, Fetö’nün siyasi ayağıdır, bizim aklımızla dalga geçmesinler” dedi.

Balaban konuşmasını kendi dünya görüşünü anlattığını söylediği Rus şair Resul Rıza’nın “Ben isterim ki” şiiri ile bitirdi.

Seçim sonuçlandı. 340 delegenin oyunu alan Semih Balaban il başkanı seçilirken Gülşah Durbay 289 oyda kaldı.Böylece Semih Balaban tekrar il başkanı seçilmiş oldu.

Yorumlar (0)