banner773

CHP'li Yıldırım Kaya'dan öğrencilere YKS ve LGS mesajı: Bu başarısızlık ülkeyi yönetemeyenlerin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, LGS ve YKS'nin ertelenmemesi ile ilgili "Bu başarısızlık ülkeyi yönetemeyenlerin" dedi.

GÜNDEM 18.06.2020, 22:45 18.06.2020, 22:54
CHP'li Yıldırım Kaya'dan öğrencilere YKS ve LGS mesajı: Bu başarısızlık ülkeyi yönetemeyenlerin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) çabalarına rağmen ertelenmediğini hatırlatarak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu ve “Eğer bir başarısızlık olacaksa, bu başarısızlık sizin başarısızlığınız değil bu ülkeyi yönetemeyenlerin başarısızlığı olacak” dedi.

Koronavirüs sürecinde eğitimcilerin ve muhalefetin çağrısına rağmen LGS sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ertelenmedi ve 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak.

Sınavın ertelenmemesini “Yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrenci güvencesiz şekilde sınava girecek” diye eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, öğrencilere sınav öncesi tavsiyelerde bulundu. Kendisi de eğitimci olan Kaya, son iki günde çok iyi dinlenilmesi ve sınav sırasında ise kaygılanmamaları gerektiğini söyleyerek, “Eğer bir başarısızlık olacaksa, bu başarısızlık sizin başarısızlığınız değil bu ülkeyi yönetemeyenlerin başarısızlığı olacak” diye vurguladı.

Yorumlar (0)