CHP'li vekil Adıgüzel üç büyük şehirdeki gerçek COVID-19 ölüm rakamlarını açıkladı!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel TBMM Genel Kurulunda söz aldı ve 24 Kasım’daki İstanbul, Ankara ve İzmir’deki gerçek Covid ölüm rakamlarını açıkladı.

GÜNDEM 25.11.2020, 16:07 25.11.2020, 16:14
CHP'li vekil Adıgüzel üç büyük şehirdeki gerçek COVID-19 ölüm rakamlarını açıkladı!

Adıgüzel’in konuşması şu şekilde:

“Covid-19'dan dün 24 Kasım itibarıyla İstanbul'da 211, İzmir 73, Ankara 31 olmak üzere sadece 3 ilimizin vefat sayısı 300'ü geçmiş, 315 olmuştur.

Berat Albayrak istifa etti dolar kendiliğinden düştü, Sağlık Bakanı da istifa etsin vakalar düşecektir çünkü yalan yanlış bilgilerle milleti rehavete sevk ediyor. Doktorlar ölüm bildirimi yaparken testi pozitif değilse bulaşıcı hastalık girilemiyor, sistem müsaade etmiyor. Bu yüzden belediyelere gelen bütün bulaşıcı hastalık ölümlerinin Covid-19 olduğu kesindir.

Aşı çözüm değil, etkisi kısa sürecek. Gece sokağa çıkma yasağı da bir şey yapmış gözükmek için; insanlar gündüz sokakta, gece değil ki. Hele bir de pazar günü sabah onda bitiyor yasak, pazartesi 05.00'te neden? Neden, coronavirüs erken kalkıp işe mi gidecek? Ekonomik öncelikli hastalıkla mücadeleyle olmaz; insan öncelikli olmak zorunda. Yirmi günlük tam kapatma, giden canları kurtarmak için acil, zaruri. Önlem alınmadığı için ölen her yurttaşın sorumlusu bu Hükûmettir.”

Yorumlar (0)