banner773

CHP'li Toprak'tan, Hacı Bektaş-ı Veli açıklaması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Hacı Bektaş Veli, özellikle Türklerin din anlayışının ahlakı pusula alan, Anadolu’daki tasavvuf düşüncesine damgasını vuran, Türk dünyasının yetiştirdiği büyük insanlardan biridir ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 17.08.2019, 16:27 17.08.2019, 17:15
CHP'li Toprak'tan, Hacı Bektaş-ı Veli açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Erdoğan Toprak, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Çilehane mevkisindeki Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen 56’ncı Ulusal, 30’uncu Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katıldı.

Hacı Bektaş Veli’nin hayatını anlatan Toprak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Hacı Bektaş Velî, Anadolu’da önde gelen evliyadan kabul edilmiş ve büyük saygı görmüştür. Hacı Bektaş’ın bir Velî sıfatıyla halk belleğine mal olmuştur.Hacı Bektaş Velî, tarihsel ve kişisel kimliğinden çıkartılıp ulu bir kimlik hâline gelmiştir. Hacı Bektaş Velî’nin diğer bir önemli etkisi, Türk kültürünün İslam öncesiyle sonrası arasında güçlü bir köprü oluşturmasıdır. Hacı Bektaş Velî’nin Türk kültürünün sürekliliğini ve yaşamasını sağlayan uygulamalarının başında, Türkçeye verdiği önem gelmektedir.
Kısacası yaşadığı dönemde bile "Bilim, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır" diyerek adeta insanlığa ışık olmuştur.Birkez daha Hacı Bektaş Velî'yi saygı ile anıyorum.

Yorumlar (0)