CHP'li Topal'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gazetecilik mesleğinin halkın özgür haber almasında temel bilgi kaynağı olduğunu ifade eden Topal, bu gün binlerce gazetecimizin işsiz kaldığı, çalışanların ise özgür bir ortamdan uzak koşullarda çalıştığını ifade etti.

GÜNDEM 10.01.2020, 15:52
CHP'li Topal'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Serkan Topal yazılı olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

Demokrasinin temel koşulu kuvvetler ayrılığı ilkesidir. Çağdaş demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak kabul edilen Basın ne yazık ki yeni düzende kuvvet olma erki yerine, ya siyasi iktidarların veya sermaye gruplarının tahakkümü altına girmiştir. Gazeteci  gördüklerini yazmak yerine görmediklerini yazmak gibi bir seçeneğe zorlanmaktadır. Binlerce gazetecimiz işsiz olduğu gibi onlarca gazetecimiz ise gazetecilik  faaliyetlerinden dolayı ceza evlerindedir.

Bu anlayış ile demokrasimizi  çağdaş düzeye çıkaramadığımız gibi gazeteciliği de meslek olmaktan çıkarmak gibi bir anlayışa mahkum ederiz.

Hep birlikte bu anlayışa dur demeli,  Gazetecilerimizin  ve Gazeteciliğimizin sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturmalıyız. Çalışan gazetecilerimizin birkaç misli Çalışamayan Gazetecilerimiz oluşmuş ise bunu sorgulamak her bir demokratın olduğu kadar ülkeyi yönetenlerinde temel sorunudur.

Sorunların çözüldüğü, gazeteciliğin özgürce yapılabildiği bir Türkiye’yi  gerçekleştirmek dileği ile;

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, tüm gazetecilerimize esenlikler ve özgürce  çalışmalar diliyorum.

Yorumlar (0)