CHP'li Tanrıkulu, Kayyum İle İlgili O İddiayı Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kayyum olarak atanan belediye başkanlarının, seçilmiş belediye başkanları tarafından hayata geçirilen bütün projelerin iptali ile ilgili çalışmalar yürüttüğü iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 07.10.2019, 10:27 07.10.2019, 10:32
CHP'li Tanrıkulu, Kayyum İle İlgili O İddiayı Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlanması için verdiği soru önergesinde, kayyum olarak atanan belediye başkanlarının, seçilmiş belediye başkanları tarafından hayata geçirilen bütün projelerin iptali ile ilgili çalışmalar yürüttüğü iddialarını sordu.

İşte Tanrıkulu'nun o soru önergesi:


  TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

  Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından Anayasa'nın 98'inci ve İçtüzüğün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU  

 İstanbul Milletvekili

Kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 4 ay önce Bismil Belediyesi’ne tahsis edilen ve ilçe merkezi dışında bulunan Devlet Hastanesi’ne ücretsiz ulaşım sağlayan 2 otobüsü geri alma kararı aldığı haberleri basına yansımıştır.

1.    Kayyum atanmadan önce Bismil Belediyesi’nin talebi doğrultusunda DBB tarafından tahsis edilen ve ilçe merkezinin dışında bulunan Bismil Devlet Hastanesi’ne ücretsiz ulaşım sağlayan 2 otobüsün geri alınması için belediyeye yazı gönderilmesinin gerekçesi nedir?

2.    Vatandaşların sağlık hizmetine kolaylıkla erişebilmesi için tahsis edilen otobüslerin geri alınma gerekçesi nedir?

3.    Otobüslerin geri alınması ile ilgili karar kimler tarafından onaylanmıştır?

4.    Bahse konu otobüslerden birinin zorla alındığı iddiaları doğru mudur?

5.    Kayyum olarak atanan belediye başkanlarının, seçilmiş belediye başkanları tarafından hayata geçirilen bütün projelerin iptali ile ilgili çalışmalar yürüttüğü iddiaları doğru mudur?

Yorumlar (0)