CHP'li Seyit Torun'dan kritik açıklama:Yıkılan 3 bina için çürük raporu yetkililere iletilmiş

İzmir Bayraklı'da meydana gelen deprem sonrası CHP heyeti deprem bölgesinde bir açıklama yaptı. Torun'un dikkat çektiği bir durumda çöken binalarla ilgili oldu. Torun, Bayraklı Belediyesi Rıza Bey Apartmanı, Doğanlar Apartmanı, Karagül Sitesi ile ilgili rapor tutmuş. Bu rapor gereken yerlere iletilmiş.

GÜNDEM 01.11.2020, 13:26
CHP'li Seyit Torun'dan kritik açıklama:Yıkılan 3 bina için çürük raporu yetkililere iletilmiş

CHP heyeti depremin yaşandığı İzmir'de incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası heyet adına CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir açıklama yaptı.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin sözlerinden öne çıkanlar ise şu şekilde:

CHP deprem anından itibaren İzmirlilerle buluştu. Yerel yönetimlerimiz hızla dayanışmayı başlattılar. Yerel yönetimlerimiz tüm Türkiye'den ekipler gönderdiler. Sayın Genel Başkanımız MYK'mızın yarısını hızla görevlendirdi. Sayın Genel Başkanımız da dün İzmir'e ziyaretlerde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi depremden birkaç saat sonra deprem bölgesine itfaiyecileri ulaştırdı. O zamandan beri de arama kurtarmaya her türlü desteği veriyorlar. Sahada kullanılan araçların neredeyse hepsi Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanmaktadır. 5 bin belediye çalışanı görev alıyor. Siyasi şov değil, dayanışma gösteriyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hızla hasar tespit çalışmalarını gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun takipçisi olacağız. AFAD çadırlarını kullanabilmeniz için evinizin hasarlı olduğunu belgelemeniz gerekiyor. Belediyelerimizin çadırlarını ise ihtiyaç sahibi olduğunu belirten herkes kullanabilir. Can alan kuralsız rantçı düzen, deprem değil. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un sözlerinden öne çıkanlar şu şekilde:

İzmir dışından belediyelerimiz, 123 araç ve 965 personelle katkı sunmaktadır. Gerek günlük ihtiyaç, gerekse hijyen için gerekli katkıları sunmaktadırlar. Sürekli belediyelerimiz ihtiyaç listesi talep ediyorlar. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza 150 bin su, bin çadır, 25 bin hijyen maddesi, 200 binin üzerinde maske sağlandı. Birçok belediyemiz sürekli ihtiyaç malzemesi gönderiyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

CHP'li 12 büyükşehir belediye başkanının nöbetleşe bölgede çalışıyor.
Torun'un dikkat çektiği bir durumda çöken binalarla ilgili oldu. Torun, Bayraklı'da yıkılan 3 bina ile ilgili Bayraklı Belediyesi'nin çürük raporu hazırlayıp ilgili makamlara göndermesine rağmen herhangibi ilem yapılmadığına dikkat çekti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'de yaptığı açıklamada 90'a yakın milletvekili ile deprem bölgesinde incelemelerde bulunduğunu ifade etti.
Özel, bölgedeki sorunlar çözülene kadar burada bulunmaya devam edeceğiz dedi.

Yorumlar (0)