banner773

CHP'li Şevkin:Çocuklar süt bulamıyor, sarayın günlük masrafı 11 milyon lira

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, annelerin çocuklarına süt, mama alamadığı, çocuklarını boş beslenme çantalarıyla okula gönderdiği bir süreç yaşandığını ancak bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarayının masrafının günlük 11 milyon lira olduğunu vurguladı.

GÜNDEM 14.12.2022, 10:14
CHP'li Şevkin:Çocuklar süt bulamıyor, sarayın günlük masrafı 11 milyon lira


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı bütçesi görüşmelerine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a eleştirilerini sıralayan Dr. Şevkin, tüm bunlar yaşanırken israfta sınır tanımayanların, “İtibardan tasarruf olmaz” diyenlerin vatandaşa daha çok tasarruf önerdiğine dikkat çekti.
ATANAMAYAN GENÇLERE DİKKAT ÇEKTİ
“Yahu vatandaş açlığın neyini tasarruf edecek. Sarayın günlük masrafı 11 milyon lira. Nereden geliyor bu yoğurdun bolluğu?” diye soran Dr. Şevkin, atanamayan gençlerin çağrılarına da kulak verilmediğini vurguladı.
Dr. Şevkin, “Atanamayan binlerce mühendis, mimar, şehir plancısı, veteriner, sağlık çalışanı, öğretmen ve engellilerle ilgili; EYT, çiftçi ve emekliler için ne yapıyorsunuz?” diye sorduğu Fuat Oktay’a 4 kez başvuru yapılmasına rağmen henüz onaylanmayan Adana Hafif Raylı Sistem 2. Etap projesini de hatırlattı.

ADANA HAFİF RAYLI SİSTEMİNİN 2. ETABINI DA HATIRLATTI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci etap çalışmalarından haberiniz var mı?” sorusunu yönelten Dr. Şevkin, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin onay için Cumhurbaşkanlığına 4'üncü kez başvuru yaptığını ve hâlâ onay verilmediğini kaydetti. Dr. Şevkin, “Artık Adana'yı üvey evlat olarak görmekten vazgeçin” dedi.

Yorumlar (0)