CHP'li Şevkin:96 bin sözleşmeli personel neden kadro dışı bırakılıyor?

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada sözleşmeliler arasındaki ayrımın kabul edilemeyeceğini vurguladı

GÜNDEM 13.01.2023, 10:09
CHP'li Şevkin:96 bin sözleşmeli personel neden kadro dışı bırakılıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 520 bin sözleşmeli personelden 424 bin kişinin kadroya geçirileceğine dair açıklamanın ardından konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.


Cumhurbaşkanı açıklamasına göre kamuda çalışan 520 bin sözleşmeli personelin 424 bininin kadroya geçebileceğine dikkat çeken Dr. Şevkin, geriye kalan 96 bin sözleşmeli personelin kapsam dışı bırakılmasına tepki gösterdi.


“YENİ DÜZENLEME ŞARTTIR”
Düzenlemenin henüz Meclise sunulmadığını ve sözleşmelilerin kadro haklarına kavuşmayı beklediğine dikkat çeken Dr. Şevkin, şunları söyledi:


“Geriye kalan 96 bin sözleşmeli çalışan ise bu kapsam dışında tutulacak. Sözleşmeli olarak istihdam edilenlerden kısmi zamanlı ve proje bazlı çalışanlar, askerî personel, akademik personel, KİT personeli, sanatçılar, Meclis danışmanları, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile personelinin tamamı sözleşmeli olan kurumlarda çalışanlar kadroya geçiş kapsamı dışında kalacak. Düzenlemenin anılan kurumlarda çalışan 96 bin sözleşmeli personeli de kapsaması için yeni bir düzenleme yapılması şarttır.”

Yorumlar (0)