CHP'li Şevkin: “Sanatçılar, kadınlar, çocuklar öldürülüyor ama iktidar sansürle meşgul!”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, meclis genel kurulunda müzisyen Onur Şener cinayetine ve sansür yasasına karşı sert tepki gösterdi

GÜNDEM 05.10.2022, 09:30
CHP'li Şevkin: “Sanatçılar, kadınlar, çocuklar öldürülüyor ama iktidar sansürle meşgul!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Ankara’da öldürülen müzisyen Onur Şener cinayeti ile kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen Basın Kanunu’nda değişiklik içeren 40 maddelik kanun teklifine tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Dr. Şevkin, “Tebrik ediyorum, başardınız” cümlesiyle başlayan konuşmasında, AKP’nin “Tüküreyim böyle sanatın içine” diyerek başlattığı, sanatı ve kültürü aşağıladığı, her türlü silahlı çatışmanın, ahlâksızlığın yer aldığı, mafyavari dizilerle gençlere rol modeller yarattığı bir iklimde, her gün dudak uçuklatan cinayetler işlendiğine dikkat çekti.

“MİLYONLARCA GENÇ ATANAMIYOR SABIKALILARA ÜST DÜZEYDE GÖREV VERİLİYOR”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) buna seyirci kalırken bağımsız ve tarafsız kanallara cezalar üstüne cezalar yazdığını dile getiren Dr. Şevkin, “Şimdi de sansür yasası getiriyorsunuz” diye konuştu.

Yüksek puan almalarına rağmen milyonlarca gencin atanamadığına işaret eden, kamudaki taraflı atamalara da dikkat çeken Dr. Şevkin, “Liyakâtsiz, yandaş, partili atamalar ortada” şeklinde konuştu.

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, şunları söyledi:

“Pırıl pırıl gençler yüksek puanlarla kamuya atama beklerken sizler mülakat safsatasıyla ve çoğu zaman buna bile gerek duymadan, işinize gelenin sabıka kaydına bakmadan üst düzeylere atadınız. Ekmeğini kazanma derdindeki sanatçılar, kadınlar, çocuklar göz kırpmadan öldürülmeye başlandı. Tebrik ediyorum. Ülkeyi, yasaklar ülkesine çevirdiniz. Kindar bir nesil yetiştirmeyi başardınız. Ama halkımız hiç umutsuzluğa kapılmasın. İktidarımızda her şey çok güzel olacak!"

Yorumlar (0)