CHP'li Sertel:AKP milletvekillerine göre halkımız zenginleşti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ)’nun bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Üst Komisyonu toplantısında ücretsiz dağıtılan kömür miktarındaki ve kömür alanların sayısındaki azalmayı gündeme getirdi.

GÜNDEM 26.05.2022, 10:38
CHP'li Sertel:AKP milletvekillerine göre halkımız zenginleşti

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu CHP Grubu sözcüsü Atila Sertel, TKİ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan’a, “Ücretsiz kömür dağıtımı yapılan aile sayısı; son 4 yılda 2 milyon 451 binden 1 milyon 641 bine düşmüş. Yaklaşık 800 bin aile düşmüş dört yıl içinde. Dağıtılan kömür de 2 milyon 228 bin tondan 1 milyon 492 bin tona düşmüş yani yaklaşık 1 milyon ton düşmüş. Halk giderek yoksullaşırken, ekonomik olarak büyük sıkıntı içindeyken bu yardım miktarları nasıl oldu da düştü” diye sordu.

CHP’li Sertel’in bu sorusu üzerine AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik “Halkımız zenginleşti” diyerek cevap verdi. Verilen bu cevap üzerine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve AKP milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

MİLLET AÇ, MİLLET SUSUZ

Sertel, “Halkımızın zenginleşip zenginleşmediğini önümüzdeki seçimde göreceksiniz. Göreceksiniz. Öyle kötü bir darbe vuracak ki halk size yani yemin ediyorum muhalefet sıralarına bile sayıda azınlıkta geleceksiniz, göreceksiniz! Bakın, bunu, bugünü, bu söylemi tarihe not düşün. ‘Halk zenginleşti.’ diyorsunuz. Bir milletvekiliniz çıkıyor ‘Soğan ekmek yiyin.’ diyor, bir milletvekili çıkıyor ‘Aç mı var bu ülkede?’ diyor; ya millet aç, millet susuz, millet yoksulluk içinde kıvranıyor görmüyor musunuz? Doğal gazları kesiliyor, 4 milyon insanın elektriği kesiliyor, nasıl zenginleşti Kemal Bey?” diye konuştu.

SOKAĞA ÇIKALIM DAVETİ

Tutanaklara da yansıyan tartışmanın devamında CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel,  AKP’li milletvekillerine “Sokağa çıksanız siz göreceksiniz de sokağa çıkacak yüzünüz kalmadı” diyerek devamında şunları söyledi:

“Bakın, ben tek başıma geziyorum, tek başıma il il geziyorum; tek başıma kendi ilimde, İzmir’de ayak basmadığım mahalle, sokak yok. Varsa iddiaya girerim, gelsin benimle Kemal Bey, gezelim Ankara sokaklarında, gidelim esnafa soralım bakalım, nasıl yangın var? Gelsin Kemal Bey benimle, Keçiören’e gidelim. Bakın, İstanbul’da Sultanbeyli’ye gidelim ya, var mısınız? Sultanbeyli AKP’nin kalesi gibi. Açlıktan insanlar zor durumda. İstediğiniz ilçeye, istediğiniz yere sizinle gitmeye hazırım. İsterseniz bire bir, isterseniz ikiye iki gidelim. Gezelim; esnafın, halkın sorunlarını soralım ya. Soralım, millet gerçekten ihtiyaç sahibi mi, değil mi soralım?”

Yorumlar (0)