CHP'li Öztrak: Bizi Dizayn Etmeye Kimsenin Gücü Yetmez!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP İzmir İl Binası’nda ‘Saray’ı ziyaret eden CHP’li’ polemiği üzerine açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 21.11.2019, 16:08
CHP'li Öztrak: Bizi Dizayn Etmeye Kimsenin Gücü Yetmez!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik ÖztrakCHP’li bir ismin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret ettiği iddiası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öztrak, AK Parti’nin milletinin gündeminden uzaklaşması çabası içinde olduğunu vurgulayarak; “CHP’nin içinde bir kargaşa varmış gibi bir senaryo üretme gayreti var. Milletin gerçek sorunlarını konuşmayalım istiyorlar. CHP milletin gerçek sorunlarını gündemde tutmaya devam edecektir” dedi.

Altun’un açıklamasına tepki gösteren Öztrak; “Bu sabah Sarayın İletişim Başkanı ve bir yandan da AK Parti’nin genel başkan yardımcısı Sayın Kurtulmuş Erdoğan’ın partimizi dizayn etme yönündeki haberleri yalanladılar. CHP hiçbir saraydan emir alınarak kurulmuş bir parti değildir. Vakti zamanında Osmanlı sarayının emirlerine karşı kurulmuştur. CHP’nin kuruluş dilekçesi kurtuluş savası meydanlarında yazılmıştır. Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Tek güç milletimiz ve kurultay delegemizdir. Bu açıklamaları tam bir gün beklendikten sonra sabah Genel Başkanımız çıkıp bu oyunu bozma üzerine konuşunca açıklandı. Bu oyun bozuldu ve gündemden çıkmış oldu. Tekrar soruyorum neden bir gün sonra. Milletin gerçek gündemini karartmak isteyen kim. Cevap vermesek daha da uzun süre Türkiye’nin gündeminde tutmak istiyorlar.  Milletimizin gündeminde korkunç boyutlara ulaşan işsizlik var. İnsanların umutsuzluk içinde ailelerini de yanına alarak gitmeleri var. Milletimizin gündeminde yoksulluk var. AK Parti’nin gündeminde bir çözülme ve parçalanma var. CHP’nin içinde bir kargaşa varmış gibi bir senaryo üretme gayreti var. Milletin gerçek sorunlarını konuşmayalım istiyorlar. CHP milletin gerçek sorunlarını gündemde tutmaya devam edecektir” dedi. 

“BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU”

İletişim Başkanı Altun’un, dış politikadaki başarıların konuşulması ile ilgili cümlelerine de değinen Öztrak; “Bu dış politikada hangi başarılar yaşanıyor gerçekten merak ediyoruz. Bir de diyor ki Sayın Erdoğan 43 yıldır hiçbir partinin iç işlerine müdahale etmemiş. Bundan bir ay önce, Sırbistan dönüşünde ne dediğine bakın: “Millet İttifakının zayıflayıp parçalanması çok önemli” Bu ne perhiz bu en lahana turşusu.” İfadelerini kullandı. 


“BÖYLE UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN KUVVETLER AYRILIĞI FALAN TANIDIĞI YOK”

“TBMM üzerindeki bir tartışma üzerinden talimat verilmesini de asla kabul etmiyoruz.” diyerek açıklamasına devam eden Öztrak; “Aslında bu da gündemi değiştirme çabasının bir parçası. AK Parti Genel Başkanı bu konuya böyle müdahil olmak suretiyle Meclis başkanına talimat vermek suretiyle nereye varmak istiyor. Böyle ucube başkanlık sisteminin Kuvvetler ayrılığı falan tanıdığı yok. Milletin saray gündemini kapatmak için suni gündemler yaratmaya devam ediyor. Milletimizin gerçek gündemine yoğunlaşsınlar” şeklinde konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan, köşe yazısında CHP’li bir ismin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve bu görüşmede Erdoğan’ın CHP’li isme ‘Genel Başkan sen ol. Ben de desteklerim’ dediğini yazmıştı. Kulislere bomba gibi düşen bu iddianın ardından CHP kanadı ‘Cumhurbaşkanı ya da Rahmi Turan bu ismi açıklamalı, herkesi töhmet altında bırakmamalı’ demişti. Bugün Fox TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programı’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu iddiaları okuduğu an doğru olduğunu düşündüğünü ancak isim vermek istemediğini ifade etti. Öte yandan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Beştepe'ye gittiği iddia edilen CHP ile isim ilgili yaptığı açıklamada, ‘Tamamen gerçek dışıdır ve hayal ürünüdür’ dedi.

Yorumlar (0)