CHP'Lİ NAZLIAKA İZMİR’DE DARP EDİLEN OTOBÜS ŞOFÖRÜ BURÇİN AKÇA’YI ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İzmir’de bir erkek yolcu tarafından darp edilen ESHOT şoförü Burçin Akça'yı ziyaret etti. Nazlıaka, Akça’ya “Yalnız Değilsin, Biz Varız” dedi.

GÜNDEM 04.09.2022, 12:54
CHP'Lİ  NAZLIAKA İZMİR’DE DARP EDİLEN OTOBÜS ŞOFÖRÜ BURÇİN AKÇA’YI ZİYARET ETTİ

Nazlıaka, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüs işletmesi ESHOT’ta çalışırken bir erkek yolcu tarafından darp edilen kadın şoför Burçin Akça'yı ziyaret etti. Akça’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Nazlıaka, Akça’nın yaşadıklarını dinledi. 

2 yıldır şoförlük yapan ve darp edilen Akça yaşadıklarını şöyle aktardı: “Her zaman olduğu gibi, mesai saatinde göreve başladım. Alsancak’ta ışıklarda durduk. Kapımı tıklatanlar oldu ‘kapıyı açar mısın?’ diye sordular. Ben de orada durak olmadığı için, usulsüzlük yapmamak için kapıyı açmadım. Sonra otobüsten bir yolcu da müdahil oldu; ‘açsana kapıyı’ dedi. Açamayacağımı söyledim, hakaret etmeye başladı. Bir sonraki durağa kadar tartıştık, yol boyu hakaret ve küfür etti. Camıma yumruk atmaya başladı. Polis çağıracağımı söyledim. Kabin kapılarımı açtı. Hakaret edip bağırmaya devam etti. Polisi iki kez aradım, ‘beni darp edecek, gelin!’dedim. ‘3 dakika içinde 2 kez aradınız, geliyoruz’cevabını verdiler. Saldırgan, ‘seni öldüreceğim, yaşatmayacağım’ diye bağırmaya devam etti. Sonrada yumruk attı…”

ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN YANINIZDAYIZ

Akça’yı dinleyen Nazlıaka, “İktidarın kadını eşit görmeyen zihniyeti nedeniyle, kadınların can güvenliği kalmadı. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, herkesin güven içinde yaşayacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. İlk seçimlerden sonra bu düzeni değiştirmeye kararlıyız. Eşitlik mücadelemizde kadın şoförler çok önemli bir görev üstleniyor, mesleklere dair cinsiyetçi kodlarının kırılmasını sağlıyor, kadınların her alanda çalışabileceğini kanıtlıyor. Biz kadın şoförlerin sayısının artmasını arzu ediyoruz. Kız kardeşimizin görevini yaparken, erkek şiddetine maruz kalması kabul edilemez. Bu durum otobüs şoförü olmak isteyen diğer kadınların da cesaretini kıracaktır. Adaletin sağlanması ve saldırganın hak ettiği cezayı alması için hukuk mücadelenizde sizi asla yalnız bırakmayacağız. Duruşmalarda yanınızda olacağız. Umuyorum ki dayanışarak, adaletin tecelli etmesini sağlayacağız! Yalnız değilsiniz, biz varız” dedi. 

KADINLAR HER ŞEYİ BAŞARABİLİR

Nazlıaka daha sonra diğer kadın şoförlerle sohbet etti. Kadın şoförler, şunları dile getirdi: 

“Tunç Başkan’ımıza bize böyle bir fırsat verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Kadınlar her alanda çalışabilir. Korkmasınlar, yapabilirler. Devamı gelsin istiyoruz. Kadın otobüs şoförü olmak çok keyifli. Biz kadınların başaramayacağı hiçbir şey yok. Herkese bunu kanıtlamak istiyoruz.” 

Nazlıaka, kadın otobüs şoförlerine topluma örnek oluşturdukları için teşekkür etti. Duraktan otobüse binen Nazlıaka, İzmirlilerle seçime ilişkin sohbet etti.

Yorumlar (0)