CHP'li Karakuş: Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir

CHP Kepez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kalan Karakuş, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

GÜNDEM 21.11.2019, 13:00
CHP'li Karakuş: Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir

İşte Karakuş'un Basın Açıklaması:

"Isparta'da 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel’in, sevgilisi olduğu öne sürülen kişi tarafından yaşadığı apartta öldürülmesi, hepimizi üzen, kadın cinayetlerinin geldiği nokta itibariyle hepimizi düşündüren bir olaydır.

Kadın cinayetlerinin, kadına karşı şiddet olaylarının arttığı günümüzde gazetelerde neredeyse her gün yeni bir cinayet haberini okuyoruz. Lafa gelince herkes bu konuyla ilgili bir şeyler yapılmasını söylüyor ama 17 yıldır iktidarda olan AKP, bu sorunun çözümüyle ilgili somut bir adım atmış değil.

Resmi rakamlara göre bu yıl Türkiye'de 299 kadın cinayete kurban gitti.

Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe;  adil yargılama yapılmayıp, şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

Kadın hakları savunucuları, 'İstanbul Sözleşmesi' olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin ve Ailenin Korunması ve Kadına karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı kanunun gereklilikleri uygulandığında kadın cinayetlerinin önlenebileceğini söylüyorlar.

Kadına yönelik şiddet konusunda bağlayıcı ilk uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’nin bile kaldırılmasını isteyen gruplar var. Bu sözleşmenin uygulanması konusunda birçok eksiklikler olmasına rağmen, Türk aile hayatını bozduğu gerekçesiyle birtakım kişiler uygulamanın kaldırılmasını istiyor. Onlara diyecek bir sözümüz yok.

Türkiye’de kadınlar sadece kadın oldukları için, cinsiyetleri nedeni ile şiddet görüyorlar ve öldürülüyorlar. Bu gerçekliği görmezden gelen, kadını ikinci sınıf insan yerine koyan, toplumdan kamusal hayattan bütünüyle soyutlamaya çalışan bu çağdışı zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Cinayete kurban giden Güleda Cankel’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Bu zalim ve insafsız bir şekilde işlenen cinayeti şiddetle lanetliyor, katil zanlısının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz."

Yorumlar (0)