CHP'Lİ KADİM DURMAZ:KOŞULSUZ EMEKLİLİK EYT'NİN HAKKIDIR

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ve bu hafta meclis gündemine taşınacak olan EYT düzenlemesi hakkında değerlendirme yaptı.

GÜNDEM 05.02.2023, 12:34
CHP'Lİ KADİM DURMAZ:KOŞULSUZ EMEKLİLİK EYT'NİN HAKKIDIR

Haftalardır beklenen EYT düzenlemesinin beklentileri karşılamadığını vurgulayan Durmaz; EYT düzenlemesi komisyon görüşmelerinin ardından bu hafta TBMM Genel Kuruluna sunulacak. CHP grubunun tüm çabalarına rağmen teklifteki sorunlar giderilmedi! EYT düzenlemesi koşulsuz, şartsız olmalıdır. Aksi takdirde mağduriyetler devam edecektir.

CHP grubu olarak düzenlemedeki eksiklikleri komisyonda gündeme getirdik. Bu haliyle yapılacak düzenleme yeni eşitsizlikler ortaya çıkaracak, umutla bekleyen binlerce insan hayal kırıklığına uğrayacak. “ dedi.

EYT BU HAFTA TBMM GÜNDEMİNDE OLACAK

Komisyondaki tüm çabalarımıza rağmen AKP grubu düzenlemeyi tüm eksikleriyle genel kurula taşımaya hazırlanıyor.

“BAĞ-KUR’lular, stajyerler, prime takılanlar, tescile takılanalar, deprem mağdurları görmezden gelindi.”

Gelen bu teklifte, BAĞ-KUR sigortalılarının tescil sorunları yani 1 Ekim 2008 öncesi süreleri borçlanma hakkı, prim ödemelerinde kısmi ihya hakkı, 9000 bin gün prim ödeme eşitsizliği, çırak ve stajyerlerin SSK başlangıç talepleri yok. Kademeli emekliliğe takılanların sorunları ile ilgili bir düzenleme yok.

Daha önce açıklanan 5 bin prim gün şartı değiştirildi!

Görüşmelerde CHP Grubu olarak kadro alamayan geçici işçi emeklilik hakkına eriştikleri gün işten çıkarılmalarına, zorunlu emekliliğine karşı önerge verdik. AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

Bu şekliyle EYT düzenlemesi AKP’nin oy çalışmasından öteye gidemiyor! EYT’ye umut bağlayan binlerce kişi ne yazık ki yeniden mağdur edildi. Düzenlemedeki eksiklikler derhal giderilmelidir.

EYT’de şart olmaz! Koşulsuz emeklilik EYT'nin hakkıdır!

Prim gün şartı 5 bin olmalıdır.

Emeklilik hakkı için kademeli prim sistemi kabul edilemez.

Stajyer ve çıraklara zorunlu staj SSK başlangıcı sayılmalı, staj mağduriyeti giderilmelidir!

Yorumlar (0)