CHP'Lİ İLGEZDİ: “PROMOSYON ANLAŞMASI SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZ İÇİN TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI!”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nda örgütlü tüm sendikaların bankalarla görüşme sürecinde yer almadığı ve şeffaf bir şekilde yapılmayan Sağlık Bakanlığı’nın kabul etmiş olduğu promosyon anlaşmasının sağlık emekçilerine hayal kırıklığı yaşattığını söyledi.

GÜNDEM 22.12.2022, 10:38
CHP'Lİ İLGEZDİ: “PROMOSYON ANLAŞMASI SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZ İÇİN TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI!”

Birçok sağlık kuruluşundan çok daha az bir miktarı kabul eden Bakanlığa ilişkin Akkuş İlgezdi, “Sağlık Bakanlığı’nın Ziraat Bankasıyla yapmış olduğu promosyon anlaşmasını aylardır bekleyen sağlık emekçileri, kelimenin tam anlamıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bile 41.400 TL promosyonu az bulup ihaleyi iptal ediyorken; Bakanlık 25.200 lira promosyonu kabul ederek, personeline bu miktarı reva gördü. Bu rakam diğer kurumlarla karşılaştırıldığında neredeyse hepsinden çok daha azdır. Buradan şunu anlıyoruz ki Sağlık Bakanlığı yaptığı promosyon anlaşmasıyla personelini değil, bankaları memnun etmeyi hedeflemiş. Bu anlaşma promosyon anlaşması değil çalışanların hakkını gasp etme anlaşmasıdır” dedi.

CHP Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu ve çalışanların hakkını korumayan promosyon anlaşmasını Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi. CHP’li Dr. Akkuş İlgezdi, yapılan açıklamaya göre Bakanlığa bağlı çalışan tüm personele Ziraat Bankası tarafından 3 yıl için 25.200 TL nakit promosyon verileceğini, 3 kere de 6 ayda bir 1.266,66 lira banka kartına puan olarak yükleneceğini kaydederek şunları söyledi:

ÇALIŞANLARIN HAKKINI GASP ETME ANLAŞMASI

“Hükümetin yanlış ekonomi politikaları yüzünden enflasyonun her geçen gün yakıcı etkisinin arttığı günlerden geçiyoruz. Fakat yapmış olduğu promosyon anlaşmasından anlaşılacağı üzere Sağlık Bakanlığı, ne yazık ki bu ekonomik krizin farkında bile değil. Çünkü bu anlaşmada kabul edilen miktarın başkaca bir açıklaması olamaz. Sağlık emekçilerine büyük bir hayal kırıklığı yaşatan promosyon anlaşması; bakanlığa bağlı çalışan tüm personele Ziraat Bankası tarafından 3 yıl için 25.200 TL nakit promosyon verilmesini öngörüyor. 3 kere 6 ayda bir olmak üzere de 1.266,66 lira, banka kartına puan olarak yüklenecek. Oysa İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bile 41.400 TL promosyon teklifini az bulup ihaleyi iptal etmişti. Bunun yanı sıra ağustos sonunda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 3.400 personel için kişi başı 31.100 TL’ye promosyon anlaşması yapmıştı. Kasım sonunda Ege Üniversitesi kişi başı 45.000 TL’ye promosyon anlaşması yapmıştı. Çok daha az çalışanı olduğu halde, Sağlık Bakanlığı’ndan daha fazla promosyon veren kurum ve kuruluşlar varken, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı bu promosyon anlaşması, çalışanların hakkını gasp etme anlaşmasından başka bir şey olamaz.”

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN PROMOSYONUNDAN DA AZ

Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne promosyon görüşmelerinde kişi başı 41.400 TL teklif edildiğini hatırlatarak, “Diğer kurumlarla da bir kıyaslama yapıldığında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan promosyon anlaşmasının, sağlık emekçilerini memnun etmeyeceği ortadadır. İl Sağlık Müdürlüğü rakamı az bulunduğu için ihaleyi iptal etmişken Bakanlığın yaptığı anlaşma hem kendi il müdürlüğünün 16.200 TL altında, hem de diğer birçok kurumun da çok altında bir miktar olarak kalmaktadır” dedi.

AKKUŞ İLGEZDİ SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanı’nın cevaplaması üzerine vermiş olduğu soru önergesinde, şu sorulara yer verdi:

1-Sağlık Bakanlığı’nın promosyon ihalesi ne zaman, nerede yapılmıştır?

2-Sağlık Bakanlığı personeli için yapılan promosyon ihalesine hangi bankalar katılmıştır ve kaç TL teklif etmişlerdir?

3-İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün 41.400 TL'yi az bulup ihale iptali ettiği göz önüne alındığında, Sağlık Bakanlığı 16.200 TL daha az olan promosyon anlaşmasını neden kabul etmiştir?

3-Promosyonlar iddia edildiği gibi 15 Ocak’ta mı yatacaktır?

4-Açıklanan promosyon anlaşmasından, toplamda kaç çalışan yararlanacaktır?

5-Üniversitelerin çok daha az sayıda çalışanla, Bakanlığın anlaşmasının 2 katına yakını fazla promosyon alması iş barışını bozmayacak mıdır?

Yorumlar (0)