CHP'li Gökçen: Torpil düzeninin sonunu getireceğiz

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, AKP döneminde ortaya çıkan torpil girişimleri ve usulsüz burslarla ilgili olarak, “CHP iktidarında halkın parası, halkın çocuklarına harcanacak. Dayılar ve torpilliler düzeninin sonunu getireceğiz” dedi.

GÜNDEM 04.02.2022, 11:48
CHP'li Gökçen: Torpil düzeninin sonunu getireceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, yazılı açıklama yaparak, AKP milletvekillerinin işe yerleştirme için yazdığı belirtilen belgelere ve 2019 öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) verdiği usulsüz burslara tepki gösterdi.  

Gökçen’in açıklaması şöyle:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu’nun açıklamasına göre önceki yönetim döneminde 61 milyon TL yalnızca 34 kişiye ‘burs’ olarak verilmiş. Böylece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir önceki yönetiminin kaynakları toplum için değil, bir avuç kişi için nasıl harcadığını bir kez daha görmüş olduk. Bu ülkede dayısı olmayan, iktidarla arası olmayan, hatta iktidar içindeki güç ilişkilerinde doğru zamanda doğru tarafa oynamayan hiçbir gencin sahip olamadığı imkanlar bazı kişilerin önüne serilmiş. Bugün ihtiyaç sahibi bir gencin karnını bile doyuramayan, kalacak yerinin masrafına bile yetmeyen bir parayı burs olarak değil, borç olarak veren zihniyet birilerinin yurt dışı masraflarını karşılık beklemeden halkın sırtına yüklemiş. Tekrar gördük ki, bu toplum 31 Mart ve 23 Haziran’da ısrarla ve tüm algı operasyonlarına rağmen doğru tercihi yapmış.”

Gökçen, AKP’li milletvekillerinin personel alımı için müftülüklere gönderdikleri referans, işe alım yazılarını da hatırlatarak şu açıklamayı yaptı:

“Mülakata girecek olan yakınlarına torpil için yazılı talimat verecek kadar, belli başlı kişilerin yurt dışı masraflarının halkın cebinden ödendiği anlaşılınca ‘Ne var bunda’ diyecek kadar temel etik değerlerden ve halktan kopmuş durumdalar. Enflasyonun yüzde 114 olduğu, gençlerin işsiz olduğu, bugünlerde hala ülkemizin zenginliğini bir avuç kişiye aktarma derdindeler.

Bu ülkede hiçbir genç ‘benim param yok’, ‘benim iktidar partisinde tanıdığım yok’ diye eğitiminden, ‘benim dayım yok’ diye istihdamdan geri kalmayacak. Çünkü şimdi bir küçük gruba aktarılan bu büyük kaynaklar, CHP iktidarında halkın çocuklarına harcanacak. Dayılar ve torpilliler düzeninin sonunu getireceğiz.”

Yorumlar (0)