CHP'li Fikri Sağlar:Sedat Peker'in iddiaları için Meclis'te neden komisyon kurulmuyor?

Kültür ve Devlet Eski Bakanı Fikri Sağlar, Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in İddiaları İçin Meclis'te Neden Komisyon Kurulmuyor? sorusunu gündeme getirdi.

GÜNDEM 08.06.2021, 12:01 08.06.2021, 12:09
CHP'li Fikri Sağlar:Sedat Peker'in iddiaları için Meclis'te neden komisyon kurulmuyor?

Gazetekritik/Ankara-Kültür ve Devlet Eski Bakanı Fikri Sağlar, KRT ekranlarında Zafer Arapkirli'nin sunduğu akşam haberlerinde Sedat Peker'in videoları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Sağlar'ın Sedat Peker'in yayınladığı videolara ilişkin şunları söyledi:


25 YIL ÖNCE AYNI DEVLET YAPISINI SUSURLUK'TA GÖRMÜŞTÜK


25 yıl önce aynı pislikler, kepazelikler daha doğrusu hukuk dışına çıkan devlet yapısını Susuruluk'ta görmüştük.
Özellikle Türkiye 1950 sonrasında NATO'ya girmesiyle bizim anladığımız devlet yapısı dışında bir yapıyla paralel yürüdü.
Bu yapı devletin içindeki asker, sivil bürokrat, siyasetçi, mafya üyeleriyle birlikte oluşturdukları hukuk tanımaz bir çete.İlk kuruluşunda kominizme karşı devletin menfaatlerini korumak adına, daha sonrada konjektüre göre, döneme göre hedefler değiştirildi. Aslında meşru olmayan ama resmi olan yapılar bunlar.


YARGININ ŞİMDİYE KADAR HAREKETE GEÇMESİ LAZIMDI
Sedat Peker'in bir siyasi partiye bavullar dolusu para verdim demek suçtur. Bu rüşvetin bir ikrarıdır. Savcılar ne zaman harekete geçecek merakla bekliyorum. Savcılar niye harekete geçmiyor bilmiyorum.

45 MİLYON DOLAR ALAN KİŞİ KİM?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, SBK Holding’in sahibi firari Sezgin Baran Korkmaz’ın silindiğini iddia ettiği 45 milyon dolar alacağının Kıraça Holding’in patronu İnan Kıraç‘ın borcu olduğu öne sürüldü.Sağlar bu iddiaların araştırılması ve kimin bu parayı aldığının bulunması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)