banner758

CHP'li Belediyenin Girişimlerine Kaymakamlıktan Engel

Yerel seçimlerde CHP'nin kazandığı Rize'nin Fındıklı ilçesinde, belediyenin girişimleri kaymakamlık engeline takılıyor. Belediye Başkanına göre kararlar siyasi.

GÜNDEM 19.10.2019, 12:15
CHP'li Belediyenin Girişimlerine Kaymakamlıktan Engel

Fındıklı Belediyesi, uzun yıllardan sonra Rize’de CHP’nin kazandığı tek ilçe belediyesi oldu. Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun ilk işi belediye yönetimine halkın katılımını sağlamak için adım atmak oldu.

Cumhurbaşkanlığı referandumunda da ‘Hayır’ oylarının yüksek çıktığı ilçede göreve başlayan Çervatoğlu, ilçede bulunan ‘Millet Parkı’nın adını ‘100. Yıl Atatürk Parkı’ ve Millet Kıraathanesi’ne ise ‘Kazım Koyuncu Kültür Merkezi’ adını verdi. Başkanın icraatlarına ilk engel bu kararın ardından geldi. Kaymakamlık her iki ismi de ‘kamu yararı olmadığı’ gerekçesiyle kabul etmedi.

Kısa bir süre önce ise Fındıklı Belediyesi, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanun’unun Ek 2’inci maddesine dayanarak öğrencilere destek amacıyla ücretsiz kurs açmak istedi. Ancak yapılan başvuruya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “İlçemiz okulları ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik destekleme ve yetiştirme kurslarına hem fiziki mekân hem de öğretmen bakımından ihtiyaca cevap verebilmektedir.’” yanıtı verildi.

Belediye Başkanı seçim vaatlerinden biri olan kreşler konusunda da başvuruda bulundu. 16 Eylül 2019 tarihinde kreş çağındaki çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için Yeni Mahalle (Paçva) Taş Mektebi’nin kreş yapılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazılan yazıya yanıt 23 Eylül günü geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü belediyenin başvurusuna “İl Maarif Müfettişlerince incelenmekte olduğu ve inceleme tamamlandıktan sonra Başkanlığı’nıza cevap verilecektir.”’ yanıtı verildi. Oysa yapı harabe halindeydi ve sahibi olan dernek binanın tahsisinde bir sorun görmüyordu. Başkan Çervatoğlu yaşananları, “Belediye olarak ilçemizde bulunan öğrencilerimize ücretsiz kurs desteğini vermek istemek diğer belediyelerce makulken ama söz konusu Fındıklı Belediyesi olunca mı ihtiyaç duyulmuyor? Kurs açılmasına izin verilen diğer il ve ilçelerde milli eğitim ihtiyaca cevap verememekte midir? Bunun cevabını merak ediyoruz.” diyerek yorumluyor.

Fındıklı Belediyesi şimdi merakla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelecek yanıtı bekliyor.

Yorumlar (0)