CHP'Lİ BAYRAKTUTAN TRT SPİKERİ DENİZ DEMİR’İN GÖREVİNE SON VERİLMESİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP YDK Başkanı, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, TRT spikeri Deniz Demir’in görevine son verilme sürecini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

GÜNDEM 01.11.2022, 12:08
CHP'Lİ BAYRAKTUTAN TRT SPİKERİ DENİZ DEMİR’İN GÖREVİNE SON VERİLMESİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP’li Bayraktutan önergesinin açıklamasında; “ TRT spikeri Deniz Demir, 29 Ekim günü, ana haberin sonunda Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak "Bugün Cumhuriyetimizin 99'uncu kuruluş yıldönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken, Cumhuriyet'i zihninde ve kalbinde yaşayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran siz bu büyük millet, bu büyük devlet... Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın! 29 Ekim kutlu olsun!" ifadelerini kullandığını hatırlatarak, AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci konuyla ilgili yaptığı "Canlı yayınlar kurum açısından çok risklidir. O veya bu sebeple, bu tür "kamikaze" dalışları olabiliyor. Yayında spikerin ağzını kapatamazsın. Ancak sonra gereğini yaparsın, ki yapıldı.” sözlerine değindi. 
TRT spikeri Deniz Demir’in görevine hangi gerekçeyle son verildiğini soran Bayraktutan, “Cumhuriyet kazanımlarını dile getirmek, Milli Bayramımızı içtenlikle kutlamak, Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hak ettiği gibi anmak hangi kanunda suç sayılmaktadır? “ dedi. 
Bayraktutan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a, “Cumhuriyetimizin temellerine, ortak değerlerimize sahip çıkan bir devlet memurunun sözleri kimi ya da kimleri rahatsız etmiştir? TRT spikeri Deniz Demir’in görevden alınmasına ilişkin talimat mı verilmiştir? Bu hukuksuz kararı veren yetkililer hakkında gerekli soruşturma ne zaman başlatılacaktır?” sorularını yöneltti. 
 

Yorumlar (0)