CHP'Lİ BAYRAKTUTAN POLİS BANDOSU SKANDALINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI!

İçişleri Bakanlığına bağlı birimlerin siyasallaştırılmasını ve ilgili birimlerde “parti devleti” olgusunun her geçen gün arttığını ifade eden CHP YDK Başkanı, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bunu nasıl değerlendirdiğini sordu.

GÜNDEM 02.11.2022, 15:12
CHP'Lİ BAYRAKTUTAN POLİS BANDOSU SKANDALINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI!

İçişleri Bakanlığına bağlı birimlerin siyasallaştırılmasını ve ilgili birimlerde “parti devleti” olgusunun her geçen gün arttığını ifade eden CHP YDK Başkanı, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bunu nasıl değerlendirdiğini sordu. 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitim Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni’nde Polis Akademisi Bandosu tarafından yapılan müzik dinletisinde, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği “Türkiye Yüzyılı” programı için bestelenen aynı adlı şarkının seslendirildiğini ifade eden Bayraktutan, konuyu Meclis gündemine taşıdı. 

CHP YDK Başkanı, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ilgili konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplandırması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. 

AKP PROPAGANDASI YAPILMASI YÖNÜNDE TALİMAT MI VERİLMİŞTİR?

Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitim Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni’nde Polis Akademisi Bandosu tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği “Türkiye Yüzyılı” programı için bestelenen şarkının seslendirilmesini sonrası, Soylu sayesinde her geçen gün yeni bir skandalla karşı karşıya kaldığımızı ifade ederek TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde Soylu’ya; “Bu konu hakkında daha önceden bilginiz var mıydı? Törende AKP Propagandası yapılması yönünde talimat mı verilmiştir?” diye sordu. 

POLİS TEŞKİLATIMIZI LEKELEYEN, ANAYASAYA AYKIRI ŞEKİLDE SUÇ İŞLETEN SORUMLULAR KİMLERDİR?
Önergesinin devamında “Polis Akademisi mezuniyet töreninde AKP’nin seçim şarkısının çalınması sağlanarak Polis Teşkilatımızı lekeleyen, anayasaya aykırı şekilde suç işleten sorumluları soran Bayraktutan, Soylu’ya Bakanlığınıza bağlı birimlerin siyasallaştırılmasını ve ilgili birimlerde “parti devleti” olgusunun her geçen gün artmasını nasıl değerlendirdiğini sordu.
CHP’li Bayraktutan “Bir an önce sorumluların hakkında gerekli işlemlerin başlatılması gerektiğini” ifade ederek, “Toplum huzurunu bozan, Türk Polis Teşkilatımızı anayasal suç işlemeye sürükleyen sorumlular hakkında gerekli işlemler ne zaman başlatılacaktır?”dedi.
 

Yorumlar (0)