CHP'Lİ ARIK'TAN İKTİDARA: “YABANCIYA ENSAR VATANDAŞA KANSER OLDUNUZ”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Develi Küçükkünye Mahallesi’nin TBMM gündemine taşıdı.

GÜNDEM 12.05.2022, 11:47
CHP'Lİ ARIK'TAN İKTİDARA: “YABANCIYA ENSAR VATANDAŞA KANSER OLDUNUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, heyelan riski nedeniyle evlerinden çıkartılan Develi Küçükkünye Mahallesi sakinlerinin şikayetlerini TBMM’de gündeme taşıyarak, “Vatandaş on üç aydır çaresizce bekliyor. Vatandaş "Suriyeliye binlerce ev yapanlar bize 15 ev yapamadı." diyor. AKP'nin Sayın Genel Başkanı da kaçak sığınmacılar için "Biz onlara ensar olduk." diyor. Evet, yabancılara ensar oldunuz, kendi vatandaşınıza da kanser oldunuz” diye konuştu. 


CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Develi Küçükkünye Mahallesi’nin TBMM gündemine taşıdı. Vatandaşların 13 aydır büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden Arık,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlattığı konuşmasında şu görüşleri dile getirdi: “Develi'nin Küçükkünye köyünde büyük bir insanlık dramı, bir insanlık ayıbı yaşanmakta. Bundan tam yirmi sekiz yıl önce, 1993 yılında tutulan bir rapora istinaden "Evlerinizde heyelan riski var." denilerek vatandaşların elektrikleri kesiliyor, suları kesiliyor ve vatandaşlar kapının dışına konuluyor. Evlerinden atılan, çaresiz kalan vatandaş da ahırdan bozma, kahvehaneden bozma evlerde, komşularının, akrabalarının yanında yaşam mücadelesi veriyor. Bırakın iktidarın halktan kopuk milletvekillerini, belediye başkanlarını, vatandaşın kapısını çalan bir tek yetkili bile yok. Vatandaş on üç aydır çaresizce bekliyor. Vatandaş "Suriyeliye binlerce ev yapanlar bize 15 ev yapamadı." diyor. AKP'nin Sayın Genel Başkanı da kaçak sığınmacılar için "Biz onlara ensar olduk." diyor. Evet, yabancılara ensar oldunuz, kendi vatandaşınıza da kanser oldunuz.”

Yorumlar (0)