banner773

CHP'Lİ AĞBABA: HALKI BORÇLANDIRMANIN ADI FERT GELİRİNİN ARTMASI OLMUŞ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK’in Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’nda yer alan tabloları değerlendirdi.

GÜNDEM 07.05.2022, 11:55
CHP'Lİ AĞBABA: HALKI BORÇLANDIRMANIN ADI FERT GELİRİNİN ARTMASI OLMUŞ!

Ağbaba “TÜİK, ülkede hiç salgın yaşanmamış, ücretsiz izinle günlük 39 TL'ye geçinen 3 milyon kişi yokmuş, kısa çalışmada 3,7 milyon işçi hiç olmamış yani 6,7 milyon işçi bu süreçte gelir kaybına uğramamış gibi herkesin gelirinin arttığını söylüyor” dedi.

TÜİK’E GÖRE PANDEMİ HİÇ YAŞANMAMIŞ

Ağbaba’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“TÜİK manipülasyonlu verilerle ülkede yoksulluğu bitirmeye kararlı. En son yayınlanan Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırmasına göre hanehalkı fert gelirleri artmış, sosyal transferler yükselmiş görünüyor. Araştırmanın referans yılı 2020’de salgını hep birlikte yaşadık. Derin yoksulluğu hepimiz gördük. Vatandaşa IBAN atan bunlar, 3 milyon ücretsiz izinliye günlük 39 TL verenler bunlar, kısa çalışma ödeneğiyle 3,7 milyon kişinin gelirini azaltan bunlar, borç ve kredilerdeki rekor artışın sorumlusu bunlar ama fert gelirlerinin arttığını söylüyorlar. Bu kadar yalanı aynı anda söyleyebilmek TÜİK açısından bir başarı olsa gerek.”

HALKI BORÇLANDIRMANIN ADI FERT GELİRİNİN ARTMASI OLMUŞ

“TÜİK salgında sosyal transferlerin de arttığını söylüyor. Ancak bir diğer tablosunda borçlanmanın da ciddi düzeyde arttığını belirtiyor. TÜİK açıkladığı yaşam koşulları istatistiklerinde borç ve taksit ödemeleri olanların oranı bir önceki döneme göre 5,4 puan artarak 63.7 ye yükseldiğini açıklıyor. Ülkenin yarısından fazlası ağır borç yükü altında yaşıyor. İcra dairelerinde bekleyen dosya sayısında da aynı şekilde rekor kırılmış durumda. TÜİK’e göre halkı borçlandırmanın adı fert gelirinin artması olmuş. Bir kurumun bu kadar itibarsızlaşması karşısında üzülmekten başka bir şey yapmak elden gelmiyor.”

Yorumlar (0)