CHP'Lİ AÇIKEL: ERDOĞAN’IN “TÜRKİYE YÜZYILI” KAMPANYASI, ASLINDA CUMHURİYETİMİZİN MİRASINI REDDİYE YÜZYILI KAMPANYASI

CHP’li Açıkel, “Erdoğan’ın açıkladığı metin, “Türkiye Yüzyılı” metni değil; Reddiye metnidir” dedi.

GÜNDEM 01.11.2022, 11:02
CHP'Lİ AÇIKEL: ERDOĞAN’IN “TÜRKİYE YÜZYILI” KAMPANYASI, ASLINDA CUMHURİYETİMİZİN MİRASINI REDDİYE YÜZYILI KAMPANYASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” olarak sunulan kampanyasını değerlendirdi. CHP’li Açıkel, “Erdoğan’ın açıkladığı metin, “Türkiye Yüzyılı” metni değil; Reddiye metnidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Açıkel’in Açıklaması şu şekilde:

‘Türkiye Yüzyılı Metnini Açıklayan Zihniyet, Türkiye Cumhuriyetini Parantez Olarak Gören Zihniyet’

AKP Genel Başkanı Sn. Erdoğan’ın açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” başlıklı ve adına vizyon metni denilen metin ne Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarını kapsayan ne de yüzyıllık bir uzak görüşlülüğü barındıran bir metin. Erdoğan’ın açıkladığı metin, “Türkiye Yüzyılı” değil; Reddiye metnidir. Türkiye Cumhuriyetimizi ve değerlerimizi  reddedenlerin adeta bir seçim broşüründen öteye geçemeyen reddiye metnidir.

Uzun süredir büyük beklenti yaratılan, tüm kamu imkanları istismar edilerek büyük bir reklama dönüştürülen içi boş bu kampanya, milletimizden ciddi bir ilgi görmedi.  Çünkü, bu metni açıklayan zihniyet; Türkiye Cumhuriyetini ve büyük kalkınma hamlesini bir parantez olarak gören, Türk milliyetçiliğini ve yurtseverliğini ayaklar altına alabileceğini zanneden bir teslimiyet ve kapitülasyon zihniyet.

“Türkiye’nin Yüzyılı” metni, Cumhuriyetimize reklam arası diyenlere prim veren, Atatürk’e ve Kurtuluş Savaşımıza hakaret edenlere iltifat eden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığımızı dolar karşılığında yabancılara satan, Cumhuriyetimizin göz bebeği fabrikalarını haraç mezat yağmalatan bir iki yüzlülük ile malul. Yani; Türkiye Yüzyılı Kampanyasında, Türkiye Cumhuriyetimizin inkarını merkezine alan bir inkar yaklaşımı var.

Saray iktidarı, Türkiye’yi ve genç kuşakları Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken; Düyûn-ı Umûmiye borçlanmalarının bile çok ötesine geçen bir tefecilere borçlanma girdabına soktu, Sarayın çevresindeki mültezimlerin, milletimizin öz kaynaklarına bir  kuzgun sürüsü gibi saldırdığı bir yağma düzeni inşa etti.

Ülkemizi, Kişi Başına Düşen Milli Gelirde dünya sıralamasında 100’lu sıralara yaklaştırdı, insani gelişme endekslerinde vasatın da altına düşürdü.  Türkiye’yi, Kara para baronlarının, insan kaçakçılarının, uyuşturucu tacirlerinin, petrol kaçakçılarının yerli ve uluslararası mafyaların cirit attığı bir ülkeye dönüştürdü.

‘Prompter Vizyonerleri, Tarihinin En Büyük Yoksulluğuna Maruz Bırakılan Milletimizin Yüzüne Nasıl Bakacak?’

AKP’nin ülkeyi çürüten liyakatsiz ve kötü yönetimi, Türkiye’yi en az 100 yıl geriye götürdü. Üretimden, kişi başına gelire, tarımdan eğitime, sağlıktan ilaç sektörüne demokrasiye ve özgürlüklere kadar uluslararası pek çok endekste ülkemizi 100. sıraların da gerisine itti.

Sarayın vizyonerleri, adeta koğuş gibi ranza modelli KYK yurtlarına mahkum ettiği öğrencilerimizin; işsiz, mesleksiz ve borçlu bir hale getirdiği gençlerimizin yüzüne nasıl bakacak, bunun cevabını vermeli. Yıllardır beton dökmekle övünen Erdoğan bugün barınma ve konut sorunu yaşayan milyonlarca vatandaşımıza yüzüne nasıl bakacak, bunun cevabını vermeli. Prompter Vizyonerleri, Açlık sınırının altında bir gelirle, güvencesiz ve kötü çalışma koşulları ile çalışan milyonlarca emekçinin yüzüne nasıl bakacak? Çocuk tacizlerini ve kadın cinayetlerini önleyemeyen Erdoğan, Türk kadınının ve ailelerin yüzüne nasıl bakacak?

Türkiye Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına girerken kendilerine madalya takmak isteyenler, tarihinin en büyük yoksulluğuna ve yolsuzluğuna maruz bırakılan milletimizin yüzüne nasıl bakacak bunun cevabını vermeli.

‘İhvancılığın ve İnkarcılığın Yüzyılını Yazmaya Çalışanlar, Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Yılının Vizyonunu Yazamazlar’

Daha dün uluslararası medya önünde eleştirdiği Arap şeyhlerin ve 34 askerimizi şehit edenlerin önünde el pençe divan duranların, Türkiye hakkında Cumhuriyetimiz hakkında ve önümüzdeki Yüzyıl hakkında söyleyecek bir sözleri olabilir mi? İhvancılığın ve inkarcılığın yüzyılını yazmaya çalışanlar; Tank Palet Fabrikası’nı, SEKA’yı, Şeker Fabrikalarını, Gübre Fabrikalarını, Türk Telekom’u yağmalatanlar ve bu yüzden milletimizi en temel ihtiyaçlardan mahrum bırakanlar Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılın ulusal vizyonunu yazamazlar.

Potansiyelinin çok gerisinde bırakılan ülkemizi Cumhuriyetçi, Kamucu ve Planlı Kalkınmacı bir hamle ile yeniden ayağa kaldıracak vizyonu, ancak Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılı’nda tüm yurttaşlarımızı, yurtsever, hümanist ve demokrat bir Jöntürk ruhu ile kucaklayan; yurttaşlık hukukunu her şeyin üstünde tutan Kuvayı Milliye kadroları yazabilir. Bu kadrolar yaklaşan seçimlerde, gencinden kadınına; çiftçisinden emeklisine; emekçisinden üreticisine Cumhuriyetin bu mirasına sahip çıkacaktır.

Yorumlar (0)