CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Gülsever tepki gösterdi: "Kadın örgütleri bu oyunu bozacak"

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Ayten Gülsever, 14. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nın üçüncü kez ertelenmesine tepki gösterdi. Gülsever, "Kadın örgütleri bu oyunu bozacak" diye konuştu.

GÜNDEM 29.07.2020, 15:05
CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Gülsever tepki gösterdi: "Kadın örgütleri bu oyunu bozacak"

11 Temmuz'da gerçekleşmesi planlanan CHP Kadın Kolları 14'üncü Olağan Kurultayı'nın, Koronavirüs vaka sayılarının artması nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından son tarih 8 Ağustos 2020 olarak duyurulmuştu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Ayten Gülsever, Kurultay'ın tekrar ileri bir tarihe ertelenmesine tepki gösterdi.

Gülsever'in konuşması şöyle:

Cumhuriyet Halk Partimizin Değerli Kadın Örgütü;

Ülkemiz oldukça zor ve ağır bir dönemden geçmektedir. AKP iktidarının ülkeyi getirdiği noktada Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği üzere her CHP’linin üzerine düşen görev tarihi önem taşımaktadır. Bu çerçevede hepimizin görevi partimizin kurumsal kimliğine sahip çıkmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi hiç kimsenin kişisel çıkar ve ihtiraslarına alet edilmeyecek kadar büyüktür. 

Değerli Yol Arkadaşlarım;

İktidar Kurultayımızın ardından yapılması planlanan Kadın Kolları Kurultayı’nın seçim tarihi büyük karmaşaya yol açmıştır. Ortak akıl ve istişareden uzak yöntemlerle “yangından mal kaçırır” gibi açıklanan kurultay tarihleri ne yazık ki üçüncü kez değişmiştir. Gerek pandemi süreci gerekse de Kurban Bayramı evresinde olduğumuz bu süreçte yapılan keyfi tarih değişiklikleri delegelerimizi zor durumda bırakmaktadır. İlgili tarihe göre planlama yapan delegelerimiz her seferinde planlarını değiştirmek zorunda bırakılmaktadır. Burada amaçlanan delegelerin kurultaya katılımını minimuma indirmek ve kurultayı bu yöntemle kazanmaktır. CHP’nin vefakâr ve cefakâr kadın örgütleri bu oyunu bozacak, yapılacak seçimde kurultay tarihini bile organize edemeyen mevcut yapıyı tasfiye edecektir. 

HAK, HUKUK VE ADALET… 

Saygılarımla,

Yorumlar (0)