banner773

CHP, İstanbul Maratonu'nda koştu

CHP, "Sağlıklı yarınlara koş İstanbul" sloganıyla düzenlenen Vodafone 40. İstanbul Maratonu’na yoğun katılım göstererek, vatandaşlarla birlikte koştu.

GÜNDEM 11.11.2018, 14:47 11.11.2018, 14:47
CHP, İstanbul Maratonu'nda koştu

Bu yıl, 100 ülkeden yaklaşık 130 bin kişinin katıldığı İstanbul Maratonu'na CHP Spor Kurulu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Spor Kurulu Kurucusu ve Eski Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Sezgin Tanrıkulu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve CHP Eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt katıldı.

chp-istanbul-maratonunda-kostu-1

“ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER İÇİN”

 

 

CHP Spor Kurulu'nun büyük katılım gösterdiği yürüyüşte Boğaz Köprüsü'nün tam ortasında Cankurtaran, Kaya ve Kaftancıoğlu kamuoyuna mesaj verdi. Sporun evrensel olduğunu söyleyen Cankurtaran, bugün atanamayan öğretmenler için yürüdüklerini belirtti. Kaya'nın ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a bir mesajı vardı. Selçuk'un öğretmenlere değer verdiğini söylediğini kaydeden Kaya, “500 bin öğretmen atama bekliyor.153 bin öğretmen açığı olduğunu Sayıştay raporuyla da tescil edildi bunun 40 bini beden öğretmeni. 5 saat okullarda 5 saat beden dersi kondu ama okullarda derse girecek beden eğitimi öğretmeni yok. Derhal öğretmenlerin atanması için yürüyoruz” dedi. Verilen mesajların ardından CHP'liler binlerce koşucuyla birlikte parkuru tamamladı.

chp-istanbul-maratonunda-kostu-3

“MARATONU BİTİRİN”

Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “#İstanbulMaratonu ‘nda atanmayan öğretmenlerimizin sesi olmak için koştuk… Sayın @tcmeb @ziyaselcuk atanmayan öğretmenlerimizin atamalarını yapın, dert maratonlarını bitirin…” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)