banner773

CHP, İstanbul İl Başkanı’nı seçiyor

Canan Kaftancıoğlu kongrede tek aday.

GÜNDEM 09.02.2020, 11:57
CHP, İstanbul İl Başkanı’nı seçiyor

CHP, “İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar” sloganıyla Haliç Kongre Merkezinde 37'nci il kongresini gerçekleştirecek. CHP il kongresinde tek aday mevcut Başkan Canan Kaftancıoğlu olacak. Kongrede 677 delege bulunuyor. Blok liste çıkacak. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu ile birlikte salona girdi. 

Divan Başkanı eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen oldu. 

Kongre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının yapılacak ilk kongre olma özelliğini taşıyor. Kongre sloganında da ifade edildiği üzere CHP kongreyi ülkede iktidarına giden yolda önemli bir dönemeç olarak görüyor. 

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve  eski bakanlardan Hasan Fehmi Güneş, kongreye katılan isimlerin arasında. Protokolde, AKP ve MHP'li isimler yan yana; İyi Parti, HDP ve Saadet Partililer de ayrı yerde yan yana oturdu. 

İlyas Salman: Sahaya inip tekmelenmeyi göze almalıyız

Kongreye katılan sanatçı İlyas Salman, “Mevcut zemin iktidar için tarihte bu kadar uygun olmamıştı. Parti tarihinin en uygun zeminini yakaladık. Bir tek şey var demokrasi için futbol topu gibi taca çıkmak yerine sahaya inip tekmelenmeyi göze almalıyız. Bütün bunlara rağmen kazanmak bizim tek şansımız, kazanacağımıza da inanıyorum. Her şeyden önce demokrasi kazanacak. Buradan bütün demokrasi aşıklarına aşkı öğretecek değilim. Umudunuz bitmeden ömrünüz bitmesin." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)