CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: ''AKP ve MHP'yi biz ikna edemedik ama Koronavirüs etmiş''

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den 'infaz düzenlemesi' açıklaması: AKP ve MHP'yi biz ikna edemedik ama Koronavirüs etmiş

GÜNDEM 20.03.2020, 13:58
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: ''AKP ve MHP'yi biz ikna edemedik ama Koronavirüs etmiş''

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, açıklamalarda bulunuyor. İkinci yargı paketinin içinde infaz düzenlemesinin yer almamasına tepki gösteren Özel, AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un açıklamasını hatırlatarak, "Bu durumdan bir tek şey anlaşılıyor; biz AKP ve MHP'yi ikna edemedik ama Koronavirüs'ü ikna etmiş gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

İnfaz düzenlemesiyle ilgili son aşamaya geldiklerin söyleyen AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ''Meclis'te önümüzdeki hafta diğer siyasi parti gruplarıyla görüşmeler yapacağız. Onlarla görüştükten sonra teklifimizi nihai hale getirip Meclis Başkanlığına sunacağız'' ifadelerini kullanmıştı.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu düzenlemeyi yapmadan nereye gidiyorsunuz diye sormuştuk. 1 Ekim'de gündeme alınacağını söyledikleri boşa çıktı. Birinci yargı paketinde infaz yoktu. Bir türlü gelemedi. İkinci yargı paketinde de infaz olmayacağı ve bunun siyasi partilerle konuşulacağı söyleniyor. Bu durumdan bir tek şey anlaşılıyor; biz AKP ve MHP'yi ikna edemedik ama Koronavirüs'ü ikna etmiş gibi görünüyor. "

"İnfaz yasasındaki değişiklik için bu uzun tutuklulukları ve her önüne gelenin tutuklandığı bu durumla ilgili bir düzenleme yapılmasını teklif edeceğimizi ifade etmek istiyorum."

"Cumhurbaşkanına bir çağrıda bulunuyoruz; sağlık meslek örgütleriyle ilgili husumetinizi bir kenara bırakınız."

Ayrıntılar geliyor...
 

Yorumlar (0)