banner773

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTÜRK YILMAZ: TEK GÜÇLE İSTİKRAR OLMAZ

Yılmaz, "Güç bir kişide toplanınca devlet, millet güçlü olmuyor. Devlet zayıf oluyor, millet zayıf oluyor" dedi.

GÜNDEM 20.02.2017, 14:43 20.02.2017, 14:43
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTÜRK YILMAZ: TEK GÜÇLE İSTİKRAR OLMAZ

 

 

Hatay İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Dayanışma Meclisi Toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz; gücün tek yerde olduğu ülkelerin çöktüğünün altını çizerek, "Eğer güçle istikrar olsaydı, bu anayasa değişikliğinden sonra da en az 10 anayasa değişikliği yapsanız, ancak Saddam’ın sahip olduğu güce sahip olursunuz. Demek ki güçle olsaydı Saddam şahıs olarak daha güçlüydü. Esad, baş sisteminin başıydı. Muhtarlar bile ona bağlıydı. Daha güçlü olunmuyor. Kaddafi daha güçlüydü. Afganistan’daki sistem daha güçlüydü kişi olarak ama olmuyor. Demek ki güç bir kişide toplanınca devlet, millet güçlü olmuyor. Devlet zayıf oluyor, millet zayıf oluyor." değerlendirmesinde bulundu.





“Hatay’a hayırlı bir iş için geldik, umuyoruz bu referandumda Hatay da ‘hayır’ der” diyerek sözlerine başlayan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın konuşması şöyle: 



‘’HAYIR’’ TÜRKİYE İÇİN HAYIRLI OLACAK


Anayasa değişikliğinin gündeme gelmesi ile "hayır" seçeneğini destekleyen kesimde büyük bir coşku olduğunu belirten Yılmaz şöyle devam etti :

"Gittiğimiz her yerde bu coşkuyu görüyoruz, şahit oluyoruz. Doğrusu bizim yapmamız gereken en önemli konu Türkiye’de bu konuyu bilmeyenlere bunu anlatmak. Çünkü ‘’evet’’ kampanyasını yapan birkaç unsur var. Bunlar "evet" kampanyasını , "hayır" kampanyasını savunanları suçlayarak, onları terör örgütlerine yakın göstererek yapmaya çalışıyorlar. Maalesef söyleyecekleri hiçbir şey yok. Türkiye kuruluşundan bu yana tarihin en büyük krizi ile karşı karşıyadır. Eğer "evet" yönünde bir gündem yaratılırsa Türkiye gerçekten bundan sonraki süreci toparlayamayacak. Biz "hayır" ın Türkiye için hayırlı olacağına inanıyoruz.





HAYALLERİMİZİ YOK EDEN SİSTEM


Yılmaz son olarak: "Bu AKP’nin girmiş olduğu bir genel seçim değildir. Bu bir kişi ile Türkiye’nin seçimidir. Bir kişilik bir rejim mi istiyorsunuz? Kurumları, kuralları, demokrasisi olan bir Türkiye mi istiyorsunuz? Seçim çok açıktır. Bunu anlatmakta zorlanmayacağız. Ben şahsen elimden geldiği kadar, gücümün yettiği kadar ulaşabildiğim her noktaya gideceğim. Çünkü bu hayallerimizi yok eden bir sistemdir. Benim çocukluğumda kurduğum hayaller gerçek oldu ama çocuklarımın kuracağı hiçbir hayal gerçek olamayacak bunların zamanında. Ben bunun mücadelesindeyim" diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar (0)