banner773

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ’DEN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLEN HEKİME DESTEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, aylardır ölümle tehdit edilen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’a destek verdi. 

GÜNDEM 02.09.2022, 12:52
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ’DEN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLEN HEKİME DESTEK

Doktor Şenol’u arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunan ve konunun takipçisi olacağının sözünü veren Akkuş İlgezdi, “Esin Davutoğlu Şenol, sağlıkta şiddetin vardığı noktanın son gerçek örneğidir. Kamil Furtun, Ersin Aslan, Edip Kürklü, Ali Menekşe, Ekrem Karakaya ve daha niceleri… Bu liste böyle uzayıp giderken de sesiniz çıkmadı. Pandeminin başından bu yana en ön saflarda halk sağlığı için canını hiçe sayan kıymetli hekimlerimizin, ölüm korkusuyla baş başa kalmasını asla kabul etmiyoruz. Hekim cinayetlerine bir yenisinin eklenmesi an meselesiyken neyi bekliyorsunuz? Bunun telafisi yok, bir hekimimizi daha bilim düşmanlarına kurban etmeyeceğiz” dedi.

MESLEKTAŞINI YALNIZ BIRAKMADI

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un ofisinin kapısına 29 Temmuz 2022 tarihinde danadili bırakılmış, cinayet planladığı iddia edilen olayın şüphelisi M.Y. gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra elektronik kepçeyle evinde izlem altına alınmıştı. Aylardır ölümle tehdit edilen doktora, bir destek de CHP’nin Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’den geldi. Hekimlerin ve sağlık emekçilerinin şiddetin öznesi olduğu bu süreçte meslektaşlarını asla yalnız bırakmayacağını ifade eden Akkuş İlgezdi, şunları söyledi:

NEYİ BEKLİYORSUNUZ, ÖLMESİNİ Mİ?

“Bir meczup, bilim adına mücadele eden bir hekimin ofisine kadar gidiyor, kapısına danadili bırakarak ölümle tehdit ediyor. Hikâyenin devamı tam da alışık olduğumuz senaryo! Zanlı ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılıyor. Kendisine takılan elektronik kelepçeyi kırıyor ve elini kolunu sallaya sallaya dışarıda geziyor. Olan yine hekimlerimize oluyor,ölüm korkusuyla baş başa bırakılıyorlar. Sanatçı Gülşen’i anında yakalayan yargı, nasıl oluyor bu sahte doktoru tutuklamıyor? Nasıl oluyor da kelepçe takılıyken zanlıyı takip eden, yerini yurdunu bilen emniyet güçleri zanlıyı yakalayamıyor? Kelepçenin kırılması yaşanan ilk vaka değil, böyle bir ihmale nasıl göz yumulur? Bu zanlının tutuklanması için daha neyi bekliyorsunuz? Bir hekimin daha öldürmesini mi? Biz bu hikâyenin bilindik sonla bitmesine asla izin vermeyeceğiz. Hem Sağlık Bakanlığı hem de Adalet Bakanlığı yetkililerine, emniyet güçlerine çağrıda bulunuyorum. Biz size ‘hekimlerimizin katilini bulun’ diye seslenmek istemiyoruz. Yenilerini yaşamamak adına, iş işten geçmemişken buna engel olun diyoruz. Emniyet güçlerinin başlıca görevi mağdurun can güvenliğini sağlamak ve zanlının katil olmasına engel olmaktır.”

EMNİYETTEN HEKİME ‘ÖNLEMLERİNİZİ ARTTIRIN’ NASİHATİ!

Profesör Doktor Şenol’a konunun takipçisi olacağının sözünü veren Akkuş İlgezdi, Adalet Bakanlığı’na ve Sağlık Bakanlığı’na soru önergesi vererek, zanlının bir an önce yakalanması için emniyet güçlerine çağrıda bulundu. Akkuş İlgezdi, “Tehdit edilen hekime, zanlının elektronik kelepçesinden kurtulduğu bilgisini veren emniyet güçleri bir de ‘kendinizi koruyun, dikkat edin, önlemlerinizi arttırın’ önerisinde bulunmuş! Şakaysa komik değil, şaka değilse hiç komik değil. Ölümle tehdit edilen hekimlerimizi siz koruyacaksınız, önlemleri siz arttıracaksınız. Hem ifadesini aldığınız şüpheliyi serbest bırakacaksınız hem de mağdura kendini koru diyeceksiniz. Artık tuz kokmuştur. Artık tek bir bilim insanını, tek bir hekimi, bilim düşmanlarına kurban vermek istemiyoruz” diye konuştu.

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI SINIFTA KALDI

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin sessiz kalmasına isyan eden Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yetkililerine şöyle seslendi: “Kamil Furtun, Ersin Aslan, Edip Kürklü, Ali Menekşe, Ekrem Karakaya ve daha niceleri öldürürlerken de tedbir almamıştınız. Sağlıkta şiddete kurban verdiğimiz hekimlerimiz ardında gözü yaşlı analar, eşler, çocuklar bıraktığında da sesiniz çıkmamıştı. Şimdi yine bir hekim ölümle burun buruna ve yine Sağlık Bakanlığı’ndan tek bir açıklama yok. Sağlık Bakanlığı’nın hekimlerimize sahip çıkmasını istiyoruz ve bu ölüm sessizliğini kabul etmiyoruz. Ne oldu çıkardığınız Sağlıkta Şiddet Yasasına? Nerede kaldı müjdeleriniz? Hekimin sadece adı değişiyor, tehdit aynı tehdit, şiddet aynı şiddet. Kimi ülkeyi terk ederek, kimi hayatını kaybederek… Hekimler bir bireksiliyor ama sorumlulardan ses çıkmıyor. Sağlıkta Şiddet Yasasının çözüm üretmediği ortadadır. Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanımıza sesleniyoruz: Sizi, ülkemizin kıymetli değerlerinden Esin Şenol Hocamız ve şiddete maruz kalan tüm hekimlerimizin sorunlarını çözecek, gerçek ve caydırıcı kararlar alacak, yeni bir sağlıkta şiddet yasası yapmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar (0)