CHP'den Rusya'ya ilhak tepkisi: Kabul edilemez

Rusya lideri Putin, Kremlin’de düzenlenen törende, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye bölgelerinin Rusya’ya bağlanmasını içeren anlaşmaları imzaladı.

GÜNDEM 30.09.2022, 16:15 30.09.2022, 16:17
CHP'den Rusya'ya ilhak tepkisi: Kabul edilemez

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya ait topraklar üzerinde gerçekleştirdiği tek taraflı referandum süreci endişeyle takip edilmiştir. Bu referandum sürecini ve sonuçlarını tanımıyoruz.  Uluslararası hukukun ihlal  edilmesi ve yasa dışı ilhak yolunun  bir yöntem ve alışkanlık haline getirilmesi asla kabul edilemez.

24 Şubat’tan bugüne değin devam eden Rusya’nın askeri saldırganlığının  daha fazla yayılmadan bir an önce barışçıl şekilde sonlandırılması yönünde uluslararası toplum tarafından atılan adımları destekliyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Kırım’ın ilhakını tanımadığımız gibi bugün Donetsk, Luhanks, Zaporijye ve Herson’un ilhakı kararını da tanımadığımızın altını kuvvetle çizmek isteriz.

Bu vesileyle, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını ve egemenliğini koşulsuz olarak desteklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Yorumlar (0)