CHP'DEN BÜYÜK TEPKİ: ''MİLLET CAN DERDİNDE ONLAR RANT DERDİNDE''

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: ''Kaynaklar rant ve gösteriş için çarçur edilmeye devam ediyor. Bir yanda milyonlarca insanımızın sağlığı, aşı, işi tehlikedeyken, diğer yanda bir avuç yandaşa rant dağıtmak için İstanbul Kanalı ihalelerine çıkılıyor'' diye konuştu.

GÜNDEM 27.03.2020, 17:40
CHP'DEN BÜYÜK TEPKİ: ''MİLLET CAN DERDİNDE ONLAR RANT DERDİNDE''

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Faik Öztrak, koronavirüs ile mücadele edilidiği bu durumda, Kanal İstanbul Projesi için ihaleye çıkılmasına sert tepki gösterdi.

MİLLET CAN DERDİNDE ONLAR RANT DERDİNDE

Kaynaklar rant ve gösteriş için çarçur edilmeye devam ediyor. Bir yanda milyonlarca insanımızın sağlığı, aşı, işi tehlikedeyken, diğer yanda bir avuç yandaşa rant dağıtmak için İstanbul Kanalı ihalelerine çıkılıyor. Millet can derdinde, onlar rant derdinde. Ulaştırma Bakanı çıkmış Türkiye Cumhuriyeti salgınla mücadele ederken üretim ve yatırım yapacak güçte olduğunu gösterecekmiş. İyi de bu güç neden hep rantiyeden ve yandaştan yana çalışıyor? Neden muhtaçlara gitmiyor? Oldukça yüksek bir meblağdan bahsediyoruz. Ülkemizin geleceğini kemiren en büyük virüsün rant ve yandaş kayırma virüsü olduğu bir kez daha açıkça görülüyor.

YANDAŞA İHALE, VATANDAŞA SABIR VE DUA

Dünya tarihinin en büyük salgınlarından biriyle karşı karşıyayız. Ve tüm dünya liderleri vatandaşlarına siz parayı düşünmeyin, sağlığınızı düşünün diyor, bizdeki iktidar vatandaşlarımızı değil ama bir avuç yandaşın cebini doldurmayı düşünüyor. Yandaşlarına milyarlarca dolarlık ihale dağıtanlar, millete gelince sabır ve dua telkin ediyorlar. Oysa bugün bu ülkede milyonlar evinin, arabasının borcunu, kirasını, elektrik, gaz su faturasını nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünmekle meşgul. Yüz yılda bir ortaya çıkan böylesi bir zorluğu ancak birbirimize destek olarak, dayanışarak ve anlayış göstererek aşabiliriz. Ev sahibi kiracısına, işveren çalışanına, alacaklı borçluya anlayış gösterecek. Asıl görevi ise devlet yapacak. Devlet, gerçekten sosyal devlet olacak. Sosyal devlet, vatandaşın sağlığına, aşına ve işine sahip çıkacak. Zor zamanda vatandaşını yalnız bırakmayacak.

Yorumlar (0)