CHP Bayraklı İlçe Başkanı Susmuş: "Tüm çalışmalarımız koordinasyon içinde yürüyor"

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Avukat Pınar Susmuş, düzenlediği basın toplantısı ile deprem sonrası süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 13.11.2020, 16:20
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Susmuş: "Tüm çalışmalarımız koordinasyon içinde yürüyor"

Bayraklı Belediyesi ile uyumsuz çalıştıkları hakkında yerel bir haber portalında çıkan habere tepki gösteren Avukat Pınar Susmuş, “Yürüttüğümüz tüm çalışmalar Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve CHP Genel Merkezi bilgisi dahilinde koordine içinde yürütülmektedir” dedi.

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, deprem sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladığı açıklamalarına yardım kampanyalarına katılan tüm İzmirlilere teşekkür ederek devam etti. CHP İlçe Başkanı Susmuş, bu zorlu dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a yürüttükleri çalışmalar nedeniyle de teşekkür etti.

Bu zorlu günlerde yardımlaşma ve dayanışmanın elbette ki çok önemli olduğunu söyleyen Av. Susmuş, “Bunun en güzel örneklerinden birini de güçlü Cumhuriyet Halk Partisi örgütü vermiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, depremin hemen ertesi günü Bayraklı’mızı ziyaret etmiş, enkaz alanları gezmiş, çalışmalarla ilgili bilgi almış, bu konudaki görüş ve değerlendirmelerini iletmiştir. Bunun yanı sıra genel merkez yöneticilerimizin tamamı ile Türkiye’nin her ilinden milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız Bayraklı’mızın bu acılı günlerinde yanında olmuş bize güç ve destek vermişlerdir” dedi.

“Çalışmalarımız koordineli yürütülüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Örgütü’nün yürüttüğü çalışmaları ayrıntıları ile anlatan Susmuş, CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e depremin ikinci gününde düzenlenen koordinasyon toplantısında Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın kurduğu yardım merkezinden yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildiğini hatırlattı.

Kendilerine bu çalışmaların Bayraklı Belediyesi ile entegre edileceği bilgisi verildiğini hatırlatan Susmuş, “İlçe Başkanlığımız tarafından oluşturulan bu ilk yardım merkezine İzmir’in tüm İl ve ilçe örgütlerinden, yardım malzemeleri gelmiş, il ve ilçelerimizden gelen partililerimiz bu merkezde büyük bir örgütsel dayanışma sergilemiştir. İl yöneticilerimiz bu merkeze düzenli olarak gelip çalışmalarımızı takip etmiş ve destek vermiştir. Genel Merkez yöneticilerimiz ve milletvekillerimiz Bayraklı’mıza geldiklerinde bu merkeze mutlaka uğrayarak çalışmalarımız nedeniyle bizleri kutlamışlardır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı örgütü bu onurlu ve insan odaklı çalışmayı sevgi, saygı, dayanışma duygusu ile gerçekleştirdiğini hatırlatan, içlerinde hasarlı evi ve iş yeri olan partililerin olduğunu söyleyen Susmuş, “Bir parti üyemizi eşiyle birlikte kaybettik, 94 parti üyemizin evi ağır hasarlı durumda. Biz kendi acımızı unutup depremzedelerin yardımına koştuk. Bu çalışmalar esnasında maalesef ki Kadın Kolu Başkanımız ile Gençlik Kolları Yönetiminden üç genç kardeşimiz ve kongre delegesi bir kardeşimiz Corona virüse yakalanmıştır” dedi.

“Bayraklı halkı gerçekleri biliyor”

Bu onurlu çalışma nedeniyle hiç kimseden övgü ve alkış beklemediklerini belirten Susmuş, “Ancak bazı yerel haber portallarında çıkan bir kısım gerçek dışı haberler üzerine bu açıklamayı yapmamızın da gerekli olduğunu düşündük. Her şeyden önce şunu açıklıkla ifade etmek isteriz ki, Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın yaptığı bu özverili çalışma, alternatif bir çalışma değil, Genel Merkez yöneticilerinin ve İl Başkanlığı’nın bilgisi ve denetimi altında yapılan örgütsel bir yardım faaliyetidir. Haber portalındaki asılsız iddianın aksine bu çalışma hiçbir vatandaşımızdan tepki almamış, aksine yüzlerce gönüllü ordusu tarafından desteklenmiş ve bu çalışmaya katkı sağlanmıştır. Bu kadirşinas millet, sabahlara kadar yürütülen ve depremzedelerin yaralarını bir nebze olsun sarmayı amaçlayan hiçbir çalışmayı tepkiyle karşılamaz, aksine gönül bağı ile sahiplenir” diye konuştu.

20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaktan onur duyduğunu ve aldığı her görevi büyük bir sorumluluk duygusu ile yerine getiren bir parti üyesi olduğuna dikkat çeken Susmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Partimin tüzüğünü ve bu tüzüğün bana yüklediği görev ve sorumlulukları çok iyi bilmekteyim. İlçemizin yaşadığı bu olağanüstü süreçte genel merkez yöneticilerimizle ve milletvekillerimizle gereken her yerde ve her koşulda bir arada olduk. Birlikte göçük altından iyi bir haber alabilmek için nöbet bekledik, deprem çadırlarını gezdik, Genel Başkanımızın Bayraklı ziyaretine eşlik ettik, depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın yakınlarını ziyaret ettik, yardım çalışmalarını birlikte katıldık ve bu çalışmalara Bayraklımızın yaraları sarılıncaya kadar da kesintisiz devam edeceğiz. Parti yöneticilerimizle bir araya gelmediğimizi iddia edenler acılı ilk günleri sosyal medyaya yansıtmayı doğru bulmadığımızı göz ardı eden kötü niyetli yaklaşımlardır. Cumhuriyet Halk Partisi, parti içi demokrasinin işletildiği, fikirlerin tartışılma zemini olan siyasal bir yapıdır. Bu nedenle partinin kapalı toplantılarında herkes parti kuralları çerçevesinde fikir ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilir, ancak bu toplantılardaki tüm konuşma ve değerlendirmeler gizli kalır. Bunun aksine bir davranış parti tüzüğüne ve etiğine aykırı olup, fikri bir değerlendirmeyi bir kavga görüntüsüne büründürmek isteyenler, partimizin başarısından rahatsızlık duyanlardır”

Örgütten destek

CHP Bayraklı Örgütten Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Yıldırım ise Başkanlarının yaptığı açıklamaların Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Yönetiminin ortak fikir ve düşünceleri olduğunu belirterek, internet haber portalının İlçe Başkanı ile İlçe Yöneticileri arasında sorunlar olduğu yönündeki gerçek dışı beyanının, maksatlı ve mesnetsiz bir iddiadan ibaret olduğunu söyledi. Yıldırım şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Örgütü, İlçe Başkanı ile uyumlu, disiplinli, saygı ve sevgiye dayalı bir çalışma sergilemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğüne göre İlçe Başkanı, Genel Başkanımızın İlçedeki temsilcisi ve örgütün başıdır. Bizler burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için kenetlenmişken Bayraklı’nın en zor günlerinde yaratılmaya çalışılan olumsuz tablo bizi birbirimizden koparmaz, aksine bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü daha da pekiştirir. Bizler İlçe Başkanlığımızın önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı için, Bayraklımız için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)