CELAL ÇELİK'TEN HAKKINDAKİ İDDİANAMEYE 'HODRİ MEYDAN' YANITI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik'in, hakkında FETÖ'ye yardım ve üç ayrı suçtan daha 11 yıl 11 aydan 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Çelik ise iddialara yanıt verirken 'hodri meydan' dedi.

GÜNDEM 30.01.2020, 19:20 30.01.2020, 19:29
CELAL ÇELİK'TEN HAKKINDAKİ İDDİANAMEYE 'HODRİ MEYDAN' YANITI

GAZETEKRİTİK/ÖZEL HABER


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmamakla birlikte yardım, zincirleme şekilde hakaret, kamu görevlisine alenen hakaret ve silahlı terör örgütü propagandası" suçlarından 11 yıl 11 aydan 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 5 Eylül 2017'de Ankara'da gözaltına alınan, 28 Eylül 2017'de adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ve adli kontrolü de daha sonra kaldırılan avukat Celal Çelik hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.İddianamede, müşteki olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gösterildi.


İDDİANAMEYE GÖRE FETÖ ÜYESİ DEĞİL
İddianemede CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avukat Celal Çelik'in FETÖ Üyesi olmadığı ve ilgisinin bulunmadığının açığa kavuşturulmuş olması.


GAZİLERİ SAVUNMAK SUÇ SAYILDI
İddianamede;Digitürk iptali,YARSAV a bağış,OSLO görüşmeleri ile açığa çıkan suçlardan ötürü Gaziler adına şikayet dilekçesi hazırlamak,FETÖ’ye yardım olarak görülmüş.
Gerekçeli karara atıfta bulunan Çelik, "Digitürk’ü iptal etmem; Gazilerin avukatı olarak şikayet dilekçesi hazırlamam; Sıfırlama Tapelerini Mahkemelere sunmam!"  suç sayılıdğını ifade etti.


CELAL ÇELİK'TEN HODRİ MEYDAN!
Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu'nun Avukatı Celal Çelik ' hodri meydan' dedi. Çelik yaptığı paylaşımda, "Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve Pelikan’cıların baskısıyla hakımda açılan davadan ötürü (hukuk düzleminde) bilinen ilgililerden hesap soracağım! " açıklamasında bulundu.Çelik, "havuz medyası da dahil olmak üzere TV’lerin tüm çağrılarına olumlu dönüş yapıp programlarına katılacağım!Hodri Meydan.." dedi.

Yorumlar (0)