banner773

ÇAYKUR'a genel müdür dayanmıyor

Zararı 300 milyon liraya yaklaştığı belirtilen ÇAYKUR’a genel müdürü dayanmıyor. 1 yılda 3 kez Genel Müdür değiştiren ÇAYKUR’un son Genel Müdürü Ekrem Yüce de, Sakarya’dan AKP Belediye Başkanlığı’na aday olunca, zarardaki kurum yine başsız kaldı.

GÜNDEM 02.12.2018, 14:36 02.12.2018, 14:36
ÇAYKUR'a genel müdür dayanmıyor

ÇAYKUR’a genel müdür dayanmıyor1 YILDA 3 GENEL MÜDÜR

ÇAYKUR'un eski Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 7 yıl görev yaptığı Kurum'dan, Nisan ayında istifa etmişti. Sütlüoğlu'nun yerine de, Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim vekaleten atanmıştı. Alim'in koltuktaki ömrü de kısa sürdü ve 6 ay sonra görevinden alındı. Alim'in yerine bu kez, eskiden de Kurum'da Genel Müdürlük yapan, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce atandı. 65 yaşına basan Yüce'nin ÇAYKUR koltuğundaki  ömrü sadece 2 ay oldu. Yüce, Ekim'de geldiği makamdan, Sakarya adaylığı nedeniyle istifa etti.

imdat-sutluoglu-yaz-basi-istifa-etmisti

İmdat Sütlüoğlu yaz başı istifa etmişti

İSTİKRARSIZLIK ZARARI

Ülkemizin en önemli milli kuruluşlarından olan ÇAYKUR, son dönemdeki zararlarıyla adından söz ettirmişti. 2017 yılında 131 milyon lira kâr öngören kurum, 268 milyon lira zarara uğramıştı. Sayıştay’ın Çaykur Raporu’nda ise, kuruluşun kara geçmesi için, şu öneriler dile getirilmişti:

yusuf-ziya-alim-6-ay-caykur-koltugunda-kalabildi

Yusuf Ziya Alim 6 ay ÇAYKUR koltuğunda kalabildi

“Kuruluşun kârlı ve verimli bir yapıya kavuşması için, sorunların bir bütün halinde ele alınarak; satışların artırılması ve stok yükünün azaltılması, yaş çay yaprağı maliyetlerinin düşürülmesi, pazarlama ve satış maliyetlerinin gözden geçirilmesi, ayrıca nakit ve fon akışına önem verilerek finansman ihtiyacının azaltılması için çaba gösterilmesi gerekmektedir.”

Yorumlar (0)