Çay'ın Vekili Bayraktutan 'Milletvekilliği makamına ve oy veren seçmene yapılan bu saygısızlığı Devlet adabına yakışmamıştır'

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Arhavi’de yapılan “Organik Çay Üretimine Geçiş Bilgilendirme Toplantısı”na davet edilmemesi üzerine soru önergesi verdi.

GÜNDEM 28.02.2017, 11:21 28.02.2017, 11:21
Çay'ın Vekili Bayraktutan 'Milletvekilliği makamına ve oy veren seçmene yapılan bu saygısızlığı Devlet adabına yakışmamıştır'

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'nın önergesi;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sayın Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

 

 

 

             Uğur BAYRAKTUTAN

                                                                                                              Artvin Milletvekili

 

 

 

23 Şubat 2017 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından  Arhavi’de  “Organik Çay Üretimine Geçiş Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.  Organik gübre kullanımıyla ilgili vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıya birçok isim davet edildi ancak İlin Milletvekili olarak ben davet edilmedim.

 

2011 yılından beri büyük bir onurla Artvin Milletvekilliği görevini sürdürmenin yanında Çay tarımında yaşanan sorunları gerek TBMM’de, gerekse üreticiyi sık sık ziyaret eden yöre Milletvekili olarak bu toplantıya davet edilmemiş olmam ne yazık ki Devlet adabına yakışmamıştır. Bana ve bana oy veren insanları görmezden gelmek Devletin işleyişinde ve geleneğinde yoktur. İlin Milletvekili ona oy veren seçmenleri yani o ildeki Milletini temsil eder. Bu toplantıyı düzenleyenin Milletvekilini davet etmeme lüksü yoktur. Bu mesnetsiz davranış asla kabul edilmeyeceği gibi bu saygısızlığı bulunanlar hakkında ivedilikle soruşturma başlatılması Milletvekilliği makamına ve ona oy veren yüce Türk Milletine olan sorumluluk gereğidir.

 

Bu bağlamda;

 

1-     Arhavi İlçemizde 23 Şubat 2017 tarihinde Organik Çay üretimine geçiş için yapılan bilgilendirme toplantısına hangi maksat ile davet edilmedim? Söz konusu toplantıya kimler davet edildi? Davet edilenlerin kriterleri nelerdir?

 

2-    İlin en önemli tarım ürünü hakkında Bakanlığınız bir toplantı gerçekleştirmekteyken toplantıya davet edilmemem kimin tasarrufudur? Bu direktifi kim vermiştir?

 

3-    Artvin ilinde iki Milletvekilinden birinin toplantıya davet edilip diğerinin davet edilmemesini nasıl izah edeceksiniz? Sorumlular hakkında soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

 

4-    TBMM’de defalarca çay sorununu gündeme taşıyan bir Milletvekili olarak toplantıya davet edilmemiş olmam Milletvekilliği makamına ve oy veren seçmene yapılan bir saygısızlık değil midir? Bu toplantı sadece AKP’li çay üreticisine yönelik mi yapılmıştır? Devleti yönetenlerin kayırmacı ve ayırmacı tutumları devlet geleneğimize ve terbiyemize yakışmakta mıdır?

Yorumlar (0)