Çavuşoğlu'ndan Trump'ın 'arabulucuk' yanıtı: Biz teröristlerle müzakere yapmayız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Deutsche Welle Türkçe'ye bir röportaj verdi. Çavuşoğlu, Trump'ın "Türkiye ve Kürtler arasında arabuluculuk başlatabiliriz" sözlerine, "Biz teröristlerle arabuluculuk yapmayız, müzakere yapmayız" diyerek yanıt verdi.

GÜNDEM 12.10.2019, 20:24 12.10.2019, 20:33
Çavuşoğlu'ndan Trump'ın 'arabulucuk' yanıtı: Biz teröristlerle müzakere yapmayız

Barış Pınarı Harekatı ile Amerika Birleşik Devletleri'nın yaptırım yetkisi alması ile birlikte Türkiye ile ABD arasın atışmalar devam ediyor.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Deutsche Welle Türkçe’ye bir röportaj verdi.

 Trump'ın "Türkiye ve Kürtler arasında arabuluculuk başlatabiliriz" sözlerine şu şekilde yanıt verdi:

"Biz teröristlerle arabuluculuk yapmayız, müzakere yapmayız. Yapılacak tek şey bu teröristlerin silahı bırakmasıdır. Biz geçmişte Türkiye'de siyasi çözümü denedik ve ne olduğunu gördük. Onlar silahı bırakmadığı gibi o esnekliği çok ciddi bir şekilde suistimal ederek; işte şehirlerde neler yaptılar, onları gördük.

"Daha sonra daha sonra onları temizledik oradan. Dolayısıyla karşımızda bir terör örgütü var. Bizim derdimiz Kürtlerle değil ki, herkes Kürtler Kürtler diyor bunlara, Kürtlere ne kadar zulüm ettiğini, Türkiye'deki üç yüz bin Suriyeli Kürt'e, Almanya'da yaşayan YPG'nin sürgüne gönderdiği Kürtlere sorsunlar."

Özellikle döviz kuru konusunda Türkiye'ye saldıranların hepsi bu işten maddi olarak çok zarar ederek çıktılar. Dolayısıyla biz bu tür yaptırımlar ya da tehditler yerine herkesin sözünü tutarak buradaki sorunu çözmemiz lazım. Terör, Suriye'nin sınır bütünlüğünü, toprak bütünlüğü, siyasi çözüm, bölgenin istikrarı, barışı ve göçmenlerin geri dönmesi dahil işin birçok boyutu var. Bunlara odaklanmamız lazım. Yoksa yaptırımlardan korkacak olsak biz burda bu harekatı başlatmazdık. Bu bizim için hayati derecede ulusal güvenlik meselesi.

Yorumlar (0)