Canan Kaftancıoğlu, oturma eylemi yapan baro başkanlarını yalnız bırakmadı!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da oturma eylemi yapan baro başkanlarını ziyaret etti.

GÜNDEM 04.07.2020, 19:06
Canan Kaftancıoğlu, oturma eylemi yapan baro başkanlarını yalnız bırakmadı!

Meclis’in Çankaya girişinde 3 gündür oturma eylemi yapan baro başkanları, komisyon toplantısı devam ederken basın açıklaması yaptı. Baro başkanları, Meclis’e geliş sebeplerinin diyalog ve çözüm olduğuna dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’dan randevu taleplerini yineledi.

‘BİZ DİYALOG VE MÜZAKERE İÇİN BURADA BEKLİYORUZ’

Baro başkanları adına basın açıklaması yapan Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, komisyon toplantısına katılmak için her türlü yolu denediklerini ancak sonuç alamadıklarını kaydetti. Dursun, Meclis girişinde 3 gündür diyalog ve müzakere için beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:


“Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, her ne kadar çözümden yana olmadığımızı söylese de asıl çözümden yana olmayan kendisidir. Her şeyden önce Metin Feyzioğlu arabulucu değildir, baroları temsil eden birlik başkanıdır. Biz diyalogtan yana olduğumuzu, gerçekleri anlatma isteğimizi sayın Cumhurbaşkanı Erdogan’a da ilettik. Oradan da bize geri dönüş yapılmadı. Biz Türkiye’nin üniter yapısı korunarak bir hukuk devleti kalmasını istiyoruz. Doğrudan avukatları ilgilendiren bir yasa teklifi görüşülürken komisyona katılma talebimiz reddedildi. Çoklu devlet, çoklu Diyanet olmayacağı gibi çoklu baro da olmaz.”
‘MECLİS BAŞKANINI VE KOMİSYON BAŞKANINI BURAYA DAVET EDİYORUZ’

Dursun, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Adalet Komisyonu’nda görüşülen yasa değişikliği teklifi sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’i ilgilendiriyor, size ne oluyor diyorlar. Bizleri içeriye bir alsınlar da anlatalım bize ne oluyor. Çoklu baro hayata geçerse atanacak bütün hakim ve savcılar töhmet altında kalacak. Buradan tarihi bir çağrıda bulunuyoruz: Adalet Komisyonu başkanımızı ve Meclis başkanımızı buraya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanına da çağrımızı yineliyoruz.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da oturma eylemi yapan baro başkanlarını ziyaret etti.

Gazete Duvar-Müzeyyen Yüce

Yorumlar (0)