'Camide Çav Bella çalan bulunmayacak, çünkü bulunması AKP'nin işine gelmez'

İzmir'de camide Çav Bella çalınmasının 'spontane' ancak ardından CHP'li Banu Özdemir'in tutuklanmasının planlı bir iş olduğunu söyleyen Tarakçı, olayın faili ya da faillerinin bulunmasının AKP'nin işine gelmeyeceğini söyledi.

GÜNDEM 27.05.2020, 10:57
'Camide Çav Bella çalan bulunmayacak, çünkü bulunması AKP'nin işine gelmez'

Gazeteci Ali Tarakçı gündemi Atakan Sönmez'e değerlendirdi. Atakan Sönmez'le Satır Arası programının konuğu olan Tarakçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni seçime mecbur olduğunu bu yüzden ilerleyen günlerde toplumdaki kutuplaşmanın artacağını söyledi. İzmir'de camide Çav Bella çalınmasının da spontane tesadüf olduğunu söyleyen Tarakçı ortaya çıkan durumun AKP'nin işine geldiğini bu yüzden bunu kullandığını belirtti.

HER OLAYDA DERİN AKIL ARAMAK...

Tarakçı "Ezan meselesi spontane bir olay... Beyoğlu'ndaki feminist yürüyüşünde ezan sesi spontane bir olay değil miydi? Her olayın arkasında derin akıl aramak gerçekten komplocu bir mantık" dedi. Tarakçı "Ezan meselesinin üzerine gidilir ve aranırsa ki aranacağını düşünmüyorum. Kim tutuklandı? CHP İl Başkan Yardımcısı... Niye kamuoyuna nasıl bir algı yarattı 'aaa CHP İl Başkan Yardımcısı yapmış' bu algıyı değiştirmezler artık. O failler asla bulunmayacak!" diye konuştu.

ERKEN SEÇİM MANEVRALARI

AKP iktidarının kutuplaşmadan beslendiğine dikkat çeken Tarakçı, kutuplaştırıcı söylemlerin erken seçim manevrası olduğunu belirtti.

Seçim manevralarını bir bir sıralayan Tarakçı, Sırrı Süreyya Önder'in HDP ile İYİ Parti arasında kavgaya neden olan çıkışını da böyle yorumladığını söyledi.

Yeni ve büyük bir oyun kuruluyor diyen Tarakçı, "Sırrı Süreyya Önder'in açıklaması HDP'yi Millet İttifakı'ndan koparma hamlesidir, bilinçlidir" dedi.

Yorumlar (0)