'Cadı avına son verin'

TMMOB İKK, Maden Mühendisleri Odası Denetleme Kurulu üyesi KHK ile ihraç edilen Erşat Akyazılı’nın görevine iade edilmesini istedi

GÜNDEM 17.11.2016, 15:44 17.11.2016, 15:44
'Cadı avına son verin'

Birgün gazetesinde yer alan Çağlar Ballıktaş'ın haberine göre, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Ankara İl Koordinasyon Kurulu, 15 Temmuz sonrası OHAL kapsamından çıkarılan KHK ile meslekten ihraç edilen Maden Mühendisleri Odası Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Erşat Akyazılı’nın görevine iadesini talep etti.

 

Düzenlenen basın toplantısında bildiriyi okuyan İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Özgür Topçu hükümetin yürüttüğü cadı avına son verilmesini isterken işten ihraç edilen binlerce kamu emekçisi ile dayanışma içerisinde olacakları bildirdi.

 

“Alnımız ak başımız dik”

 

29 Ekim KHK’si ile Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Müdürlüğü’ndeki görevine son verilerek meslekten ihraç edilen Mehmet Erşat Akyazılı toplantıda söz alarak, 30 yıllık meslek hayatında hep onuruyla çalıştığını belirtti. Her zaman haksızlığa karşı durdurduğunu vurgulayan Akyazılı “Temel insan haklarının ihlal edilmesine karşı mücadele verdim. İşten neden ihraç edildiğimi bilmiyorum. Hiçbir dayanak sunmadılar. Her zaman örgütlü mücadeleye inandım. Hukuki ve fiili olarak mücadelemiz sürecek. Alnımız ak başımız dik bir şekilde ihraç edildim, yine alnımız ak başımız dik bir şekilde işime geri döneceğim” dedi

 

Toplantıda söz alan Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Ergün milletçe zor bir dönemden geçtiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OHAL dönemini “herkes işlerine gidiyor” diyerek uzattığı hatırlatan Ergün, herkesin artık işine gidemediğini söyledi. Ergün, yetkililerden hukuksuz ihraçlara son verilmesini isterken, mücadele içinde dayanışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

Yorumlar (0)