BTP:Lozan'da maden çıkarmamıza engel gizli bir madde yokmuş

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın talimatı ile BTP’li bir genç Cimer’e ‘Lozan’da madenlerimizi çıkarmaya engel gizli madde var mı’ diye sordu.

GÜNDEM 25.04.2022, 14:17
BTP:Lozan'da maden çıkarmamıza engel gizli bir madde yokmuş


Cimer’den “gizli madde de yok, maden çıkarmamıza engel bir madde de yok” cevabı geldi.

20 Mart'ta Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 8. Olağan Genel Kongresi'nde BTP genel başkanı Hüseyin Baş Lozan Antlaşması’nda maden çıkarmamızı engelleyen gizli bir madde olup olmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sormuştu.

Lozan’da gizli madde yalanının perde arkası…

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş “Lozan’da gizli madde var” iddiaları üzerine kongrede şu dikkat çekici değerlendirmeyi yapmıştı:
“Lozan’dan bir tane madde bilmeyen adamlar bütün gizli (!) maddelerini biliyor. Bu nasıl çıktı? Şöyle çıktı; Yıllarca bu milleti sizleri, bizleri soyarlarken, bizim zenginliklerimize kast edilirken yabancılar tarafından…  Yıllarca bize ‘Bizim yeraltı kaynağımız yok, madenimiz yok, ne yazık ki biz verimli topraklarda yaşayan insanlar değiliz’ dediler. Bunu bu ülkede birçok bakan, vekil, başkan vs. söyledi.  Sonra 2002 yılında bir tane adam çıktı, halk kahramanı Prof. Dr. Haydar Baş, ‘Bizim 3 katrilyon dolar yeraltı zenginliğimiz var’ dedi ve bunların oyununu bozdu. Bu oyun bozuldu ya, yeraltı kaynağımız yok diyenler şuna döndü; ‘Bizim aslında var ama Lozan’dan dolayı çıkaramıyoruz’ Bu işin hikayesi de budur”

Lozan’da gizli madde var mı, yok mu?

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Hüseyin Baş şunları söylemişti;
“Lozan’da gizli madde olup olmadığı hususu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin namusu ile ilgili bir husustur. Eğer bu ülkeyi yönetenler bu ülkenin namusunu düşünüyorsa çıkacak diyecek ki; bu Lozan’da gizli madde vardır veya yoktur.  Ben şimdi buradan bu kalabalığın huzurunda sayın Cumhurbaşkanıma rica ediyorum, Lozan Antlaşması’nda gizli madde varsa lütfen bu halka gizli maddenin var olduğunu açıklasın. Hayır Lozan’da gizli madde yoksa ülkemizin yöneticisi, bu antlaşmanın bugünkü sorumlusu ve tarafı olarak çıksın ve bize, ‘Bu Lozan Antlaşması’nda gizli madde yoktur’ desin.”

BTP’li gencin sorusuna CİMER’den yanıt

BTP lideri Hüseyin Baş partililere de “Lozan’da gizli madde var mı” sorusunu CİMER’e yöneltmelerini istemişti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, bu konuda yapılan başvurulardan biri olan Bahtiyar Süha Keskin’in sorusuna yanıt verdi.
Cimer’den yapılan yazılı açıklamada, Lozan Antlaşması’nda gizli bir madde olmadığına, madenlerimizi çıkarmamıza engel bir maddenin de söz konusu olmadığına yer verdi.
Cimer’in yazılı yanıtının tam metni şu şekilde;

Sayın BAHTİYAR SÜHA KESKİN,
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)' ne 20.03.2022 tarihinde yapmış olduğunuz 2201301208 sayılı başvurunuz 13.04.2022 tarihinde HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ (HUMŞ) tarafından cevaplanmıştır.
Sayın Bahtiyar SÜHA,
2201301208 sayılı başvurunuz incelenmiştir. Lozan Barış Andlaşmasında gizli maddeler bulunmamakta olup, maden çıkartmamıza engel teşkil eden herhangi bir madde yer almamaktadır.
Lozan Barış Andlaşması metnine Bakanlığımızın internet sitesinde bulunan Kaynaklar / Kurucu Andlaşmalar linkinden ulaşılabildiği hususunda saygılarımla rica ederim.

Yorumlar (0)