Boğaziçili öğrencileri tehdit eden Dekan Cevdet Kılıç Twitter’dan ıban paylaşıp para topluyormuş

Rektör atamasını protesto eden Boğaziçili öğrencileri tehdit eden Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın üniversiteye cami yaptırmak için sürekli IBAN paylaştığı ve sosyal medyadan para toplamaya çalıştığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 10.02.2021, 00:00 10.02.2021, 09:35
Boğaziçili öğrencileri tehdit eden Dekan Cevdet Kılıç Twitter’dan ıban paylaşıp para topluyormuş

 Boğaziçili öğrenciler ve öğretim görevlilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atanan Rektör Melih Bulu’nun atamasına gösterdiği tepki eyleme dönüştü.

OdaTV'de yer alan habere göre, Yaklaşık bir aydır eylemler devam ederken, öğrencileri "Gece vakti işi bitiririz" sözleriyle tehdit eden Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç da Türkiye’nin gündemine oturdu.

Kılıç’ın kim olduğu ise merak konusu oldu. Artvin Şavşat’ta doğan Cevdet Kılıç’ın 1992’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak göreve başladığı 1999’da Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitap Okuma Komisyon Üyeliğine getirildiği ortaya çıktı.

Kılıç, sırasıyla bugüne kadar Fırat Üniversitesi’nde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde ve halen görevine devam ettiği Edirne Trakya Üniversitesi’nde çalıştı.

2018 yılından bu yana üniversitede Genel Sekreterlik görevini yürüten Kılıç, kampüsünde camisi olmayan tek üniversite olduğu gerekçesiyle Trakya Üniversitesine cami yaptırmasıyla dikkat çekiyor.

Kılıç bu yüzden sürekli IBAN paylaşarak çevresinden para topluyor. Para gönderenlerin isimlerini de sosyal medyadan paylaşan Kılıç herkesi de "Gönlünüzden ne koparsa" diyerek yardım yapmaya davet ediyor.

Yorumlar (0)